Menu Premium

Japan krijgt de Xbox One pas in de tweede launchperiode

Karim Shehata 02/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eind dit jaar komen de next-gen consoles in de Amerikaanse en Europese winkels te liggen.  Aan jou dus de keuze of je gaat voor de Xbox One, of de PlayStation 4. Je zou natuurlijk ook kunnen wachten met een aankoop, misschien wel omdat je wacht op de mysterieuze SteamBox die Valve hopelijk ooit nog uitbrengt. In Japan moeten ze in ieder geval om andere redenen geduldig zijn. Het lijkt er namelijk op dat de PlayStation 4 dit jaar niet meer verschijnt in Japan en nu moet het land van de rijzende zon ook langer geduld hebben voor de Xbox One, want Japan krijgt de Xbox One pas in de tweede launchperiode.

Dit meldt Yasuyuki Higuchi, CEO van Microsoft Japan. ”Voor de lancering van de Xbox One is Japan een ‘Tier 2’ lanceringsland, terwijl de Verenigde Staten bijvoorbeeld een ‘Tier 1’ land is. De Xbox One wordt dus uitgesteld in Japan”, aldus Higuchi. De man werd later door een ander medium naar een bevestiging gevraagd hierover en zei toen dat de Xbox One inderdaad pas uit komt na de lancering in alle eerste prioriteitslanden.

Stop bij de vorige alinea overigens niet met lezen en bel nu niet meteen je Japanse vrienden en vriendinnen, want bovenstaande informatie is vertaald uit een Japans interview met Higuchi. Dit gaat echter nog weleens helemaal de mist in, waardoor je dit nieuwsbericht zeker met een paar korreltjes zout moet nemen. Op dit zekere moment wordt er aan Microsoft gevraagd naar een wat meer officiële reactie op bovenstaand nieuws, waardoor je ook deze keer een smoes hebt om Gamekings.tv lekker in de gaten te houden.

Japan krijgt de Xbox One pas in de tweede launchperiode

Japan krijgt de Xbox One pas in de tweede launchperiode

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch