Menu Premium

IO Interactive verliest de helft van zijn werknemers

Gamekings Redactie 17/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

IO Interactive verliest de helft van zijn werknemers, maakt de ontwikkelaar van de Hitman serie uit Kopenhagen vandaag bekend. Bijna vijftig procent van de werknemers verlaat het bedrijf na verschillende rondes van reorganisatie.

De Deense game ontwikkelaar IO Interactive heeft al veel lopende kleine projecten afgebroken, bijvoorbeeld de games als Mini Ninjas en Kane & Lynch. Deze kwamen eerder al uit, maar behaalden helaas niet genoeg faam om de ontwikkeling door te zetten volgens IO Interactive.

Hannes Seifert was drie jaar lang de baas van de productie bij IO, na de reorganisatie zal hij plaatsnemen op de stoel als CEO. Waarvolgens hem alles en iedereen zich helemaal zal gaan focussen op Hitman. Voor de Hitman serie in ieder geval positief nieuws, maar voor echte fans van hun overige games toch wel degelijk een behoorlijke domper, om nog niet te spreken over alle getroffenen.

Of IO Interactive er goed aan doet de helft van zijn personeel weg te stoppen en te gaan reorganiseren is maar de vraag. Het zou goed kunnen dat het in deze tijden van crisis toch allemaal een beetje te duur werd waardoor IO zo moest ingrijpen. Ik ben dan ook erg benieuwd of het ze gaat lukken een nieuwe Hitman game neer te zetten die kan tippen aan de laatste, nu er veel personeel weg is. Misschien verrassen ze ons nog door evengoed nog een goede game neer te zetten.

Een ding is in ieder geval zeker, andere games dan Hitman zullen voorlopig niet uit de hoek van IO Interactive komen en dat betreuren wij ten zeerste.

IO Interactive verliest de helft van zijn werknemers

IO Interactive verliest de helft van zijn werknemers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch