Menu Premium

Inner City Kids komt naar de PS Vita

Karen Koch 07/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pixel art games zijn tegenwoordig mateloos populair en dat is ook te zien aan de enorme hoeveelheid games die met dit stijltje worden geproduceerd. De aankomende game Inner City Kids van ontwikkelaar Jamo Games doet vrolijk mee aan deze trend. Inner City Kids komt naar de PS Vita en de ontwikkelaar geeft meteen een lading aan extra informatie over de game erbij.

Inner City Kids is een turn-based strategische game waarbij het erom draait dat je jouw eigen speelstijl creëert. Het is namelijk mogelijk om verschillende wapens te maken door allerlei soorten onderdelen bij elkaar te gooien. Hierdoor kan je bijvoorbeeld kiezen voor een geweer dat veel schade doet, maar een klein bereik heeft, of juist voor iets dat meerdere targets tegelijk kan raken, maar minder schade doet. Daarnaast is het ook mogelijk om tussen verschillende strategieën te kiezen. Knal je gewoon door alle bad guys heen, of kijk je juist iets voorzichtiger rond waar je mee te maken hebt? In Inner City Kids zijn dit allemaal strategieën die tot de overwinning kunnen leiden.

Het verhaal van de game klinkt tot nu toe redelijk bizar. Het gaat, zoals de titel verklapt, om een stel jongeren in de stad die achter een duister plot komen. Wat is dat plot dan? Alle volwassenen in de stad worden langzaam vervangen door niet al te vriendelijke robots en de jongeren willen dit natuurlijk tegengaan. De ontwikkelaar laat weten dat het verhaal nog veel dieper gaat, maar meer willen ze er op dit moment niet over kwijt.

Jamo Games laat weten dat als alles volgens plan gaat, Inner City Kids vanaf voorjaar 2015 speelbaar zal zijn. Vanaf de lente kunnen PS Vita-eigenaren de stad gaan redden van de kwaadaardige robots, want de game komt dan op de handheld uit. Inner City Kids zal ook speelbaar zijn op de PC, maar daarvoor is nog geen datum genoemd.

Inner City Kids komt naar de PS Vita

Inner City Kids komt naar de PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch