Menu Premium

Indie-ontwikkelaar Vlambeer sluit na 10 jaar haar deuren

Alex 02/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Normaal gesproken is het een groot feest als er een jubileum gevierd mag gaan worden. Als jij als bedrijf zijnde kunt zeggen dat je al 10 jaar actief bent, dan is dat een aardige mijlpaal. De Nederlandse Indie-ontwikkelaar Vlambeer heeft zo’n desbetreffende mijlpaal weten te bereiken, echter vieren zij dit op een heel andere manier. Sterker nog; op de tiende verjaardag van Vlambeer sluit het bedrijf haar deuren.

Vlambeer is niet meer

Het nieuws van de sluiting van Vlambeer werd via het officiële Twitterkanaal van de ontwikkelaar wereldkundig gemaakt. Voor de buitenwereld komt dit nieuws misschien als donderslag bij heldere hemel. Oprichters Rami Ismail en Jan Willem Nijman hebben echter nooit de intentie gehad om de studio lang in leven te houden. De website Polygon sprak beide heren over deze kwestie en Rami wist daar het volgende te melden: “The goal was to keep the studio running as long enough as we need together to have a chance in the games industry and do our thing”. Vlambeer geeft in de onderstaande Tweet aan dat zij een aantal mooie projecten op de wereld hebben gezet. Het is nu echter tijd voor beide mannen om nieuwe dingen te gaan ondernemen.

Wat begon in het jaar 2010 zal eindigen in 2020. Rami en Jan Willem zijn er na eigen zeggen niet rouwig om. Zo laten zij weten dat het een geweldige rit was voor de studio, trots zijn op wat zij hebben bereikt en ze zijn dankbaar voor de afgelopen jaren.

“It’s not a sad day for us, but the happy conclusion to a whirlwind decade filled with screenshake. It feels like we’ve achieved what we set out to do – as a studio, as a voice, and as individuals, and we are extremely grateful for these past years.” aldus Vlambeer.

Toch zijn ze nog niet helemaal klaar

Hoewel de studio geen nieuwe projecten zal gaan starten, zal de game Ultrabugs gewoon het spreekwoordelijke levenslicht gaan zien. Deze arcade-game is momenteel nog in ontwikkeling en zal nog de nodige steun krijgen van beide heren. Een releasedatum voor Ultrabugs is echter nog niet bekendgemaakt. Vlambeer is op dit moment aan het kijken hoe zij een aantal van hun reeds uitgebrachte titels nog kunnen blijven ondersteunen. In tegenstelling tot Rami en Jan Willem; ben jij wel rouwig om het feit dat Vlambeer haar deuren sluit? Of kan het je niet zoveel schelen? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Laat deze daarom vooral achter in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch