Menu Premium

Idee voor Hearthfire komt van Skyrim’s crafting systeem

Gamekings Redactie 31/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het idee voor Hearthfire komt van Skyrim’s crafting systeem, maar ook gedeeltelijk van Minecraft. Op 4 september komt de Skyrim Heartfire DLC uit op Xbox Live. Zoals we eerder al berichtten kun je in deze uitbreiding je eigen huis bouwen. Maar waar komt dat idee vandaan?

De twee mannen die verantwoordelijk zijn heten Robert Wisnewski (environmental artist) en Bruce Nesmith (lead designer). Zij bedachten het nog voor de rest van het team ermee aan de slag ging. Wisnewski is erg enthousiast over het craften van dingen in Skyrim, met alchemie, smeden en enchanten.  Nesmith is een groot fan van Minecraft en hij wilde dat mensen meer content zelf kunnen maken.

En zo geschiedde. Je kunt nu je eigen huis bouwen met alles wat je maar wilt, zelfs een wijnkelder behoort tot de mogelijkheden. “Alles wat je maar kan bedenken wat je in je Skyrim huis wilt hebben is er”, aldus Wisnewski.

Als je je virtuele leven ook wilt laten verzieken door kinderen kun je ze adopteren in de add-on. Dit idee kwam van level designer Steve Cornett, die zich afvroeg wat er nou met de kinderen uit het weeshuis gebeurd als je de Brotherhood quest “Innocence Lost” uitspeelt. Je kunt ook je vrouw in het huis neerzetten om op de kinderen te letten en te koken. Kortom, je hebt het echte leven nu helemaal niet meer nodig.

Er is trouwens nog steeds geen officiële PC of PS3 release datum voor Heartfire.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch