Menu Premium

Huiskamer PC’s gaan concurreren met next-gen consoles volgens Gabe Newell

Gamekings Redactie 09/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gabe Newell, mede-oprichter en eigenaar van Valve, denkt dat PC-bedrijven binnenkort PC-pakketten uit gaan geven waarmee je gezellig samen in de woonkamer kan gamen, in plaats van alleen in een donker kamertje. Deze pakketten moeten uiteindelijk de strijd aan gaan met de aankomende next-gen consoles. Huiskamer PC’s gaan concurreren met next-gen consoles volgens Gabe Newell.

Het Big Picture project van Steam heeft volgens meneer Newell een boel positieve aandacht gekregen, meer dan verwacht zelfs. Hij verwacht dan ook dat andere bedrijven hier een flink zakcentje aan willen verdienen. Het idee is dat je je PC aansluit op je televisie en daar vervolgens je game op kan spelen. Dit is op zich niks nieuws alleen het Big Picture systeem is hier volledig op gebaseerd.

Onderuitgezakt op de bank een toetsenbord en muis onder controle houden is namelijk vrij lastig, maar met een systeem aangepast voor een controller gaan simpele dingen als typen en scrollen een heel stuk beter. Op deze manier is Newell’s claim dat huiskamer PC’s gaan concurerren met next-gen consoles vrij geloofwaardig.

Valve is verder bezig met de Linux versie van Steam uit de beta fase te krijgen en ze zijn bezig met een next-gen engine. Beide moeten ook in het Big Picture project worden gevoegd, wat volgens Newell “hopelijk voor interessante kansen qua gaming gaat zorgen.”

Denk je dat dit door projecten kunnen concurreren met de next-gen consoles? Of ga je toch gewoon dat stukje hardware kopen en speel je je PC-games gewoon op de PC?

Huiskamer PC's gaan concurreren met next-gen consoles volgens Gabe Newell

Huiskamer PC’s gaan concurreren met next-gen consoles volgens Gabe Newell

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch