Menu Premium

Hoofdverhaallijn Elder Scrolls Online is solo

Gamekings Redactie 19/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De game director van The Elder Scrolls Online, Matt Firor, heeft onthuld dat de hoofdverhaallijn van de MMO “honderd procent solo” zal zijn. Dat meldde Firor in een interview met GameInformer.

Als Elder Scrolls fan van het eerste uur heb je dus met The Elder Scrolls Online niks te vrezen, wat de singleplayer-ervaring betreft. De main quest van de MMO zal namelijk helemaal draaien om jouw character. Het wordt zodoende jouw verhaal, want jij bent de held, en dat is precies zoals het hoort te zijn in een Elder Scrolls game. Bij Bethesda weten ze dat dondersgoed. Daarom hebben ze ervoor gezorgd dat de speler, ook in deze MMO, kan genieten van een volwaardige solo-avontuur.

“In een Elder Scrolls game ben jij altijd de held, of je het nou wilt of niet. Jij gaat op pad en jij dood de draken; in Oblivion bevecht jij Mehrunes Dagon; in Morrowind versla jij de Tribunal. Dit zijn allemaal epische gevechten waar je niet voor in de rij wilt staan in een MMO,” sprak Matt Firor. “Als Mehrunes Dagon in de laatste confrontatie door de Imperial City heen walst, wil je niet achter vijftien man in de rij staan wachten om hem te verslaan.”

Het is duidelijk dat jij als speler die epische gevechten helemaal voor jezelf hebt in deze komende MMO van Bethesda, zonder dat je daar alvorens een nummertje voor moet trekken. Jij mag het dus straks, als edele held, zelf opnemen tegen al die kolossale eindbazen, geheel in de traditie van een Elder Scrolls game.

Matt vertelde daarnaast, moge dat nog niet duidelijk zijn, dat de main quest van de game zich helemaal op de speler richt. “We hebben een heel gedeelte van de game die honderd procent solo is, en dat is de main quest. Hierin focust de wereld zich volledig op jou. Jij bent de held, alles wat je hierin doet is solo en de wereld reageert op die manier, dus op jou.”

De game director liet overigens ook weten goed naar de community te luisteren en meldde kritiek erg belangrijk te vinden. “Ik heb een lange tijd aan MMO’s gewerkt. Ik ken en begrijp de community ook erg goed. Het is een hele luide gemeenschap die vaak hardop bekritiseert wat jij doet. Dat zijn de mensen die de tijd nemen om jouw game te ontleden en je vertellen waar de fouten zitten, zonder dat jij je daarvoor van die fouten bewust was. Juist die mensen wil je als spelers van je game hebben, omdat zij het meest geïnvesteerd hebben in je game en dus ook de tijd nemen om die te bekritiseren.”

Het lijkt er hoe dan ook op dat Bethesda hun trouwe Elder Scrolls fans, die een meeslepende singeplayer-ervaring gewend zijn, te vriend probeert te houden. Bovendien ziet het ernaar uit dat ze goed naar de community willen luisteren, en dat ze in ieder geval het beste van beide werelden zullen proberen te implementeren in deze komende MMO. Ik ben hoe dan ook erg benieuwd naar het eindresultaat, want een Elder Scrolls MMO, tjah, dat kan toch alleen maar veel goeds beloven, nietwaar?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch