Menu Premium

Het einde van verschillende services voor Halo games op Xbox 360

Dansky 13/01/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je vandaag wakker werd met een nostalgisch gevoel voor Halo 3 multiplayer moet je opschieten. De Xbox 360 services, waaronder matchmaking, gaan vandaag, 13 januari 2022, voor verschillende Halo games uit. Je kan de spellen nog wel singleplayer spelen natuurlijk maar verschillende opties die van de servers gebruik maken zullen verdwijnen. Het gaat hier niet alleen om multiplayer maar bijvoorbeeld ook om challenges en file shares.

Goodbye Halo 3(60)

Halo 3 kwam 15 jaar geleden uit voor de Xbox 360. Daarna zijn er nog verschillende andere games achteraan gekomen. Halo 4, Halo 3: ODST en Halo Reach zijn maar een aantal voorbeelden. Menig gamer heeft zich, na Halo 2, vol gestort in Halo 3. Tot vandaag zijn alle services voor de Xbox 360 nog steeds online gebleven. Maar daar komt nu dan toch echt een einde aan. De verschillende Halo games die getroffen worden, zijn: Halo: Reach, Halo 4, Halo 3, Spartan Assault, Halo 3: ODST, Halo Combat Evolved Anniversary en Halo Wars.

Volgens Halo Waypoint hoef je niet getreurd te zijn dat de multiplayer van al deze games voor altijd verdwijnt. De games in de Halo: Master Chief Collection hebben nog steeds een online component en hier kan je dus prima online spelen. Hieronder zie je welke services voor welke games stoppen en zullen blijven.

Sunsetting Halo 3

Sunsetting Halo

The Noble 14

Het is misschien wel leuk om te benoemen dat dit niet de eerste keer is. De eerste keer dat dit gebeurde was in 2010. Toen de Xbox 360 het hoofdplatform werd voor Microsoft besloten zij in februari 2010 om de Xbox Live 1.0 servers uit te zetten. Voor veel mensen was dit hun eerste aanraking met online gaming. Harten van vele gamers braken toen dit nieuws hen bereikte. Op 15 april 2010 zouden de servers voorgoed gesloten worden. De gamers van Halo 2 deden nog een laatste ererondje. Om die magische momenten, al was het maar voor even, nog één keer te herbeleven. Het moment naderde snel, en op 15 april om 00:00, hield iedereen zijn adem in. Niks gebeurde. Je kon de servers niet meer op, blijkbaar, maar als je nog was ingelogd dan mocht je blijven.

En hier begint het verhaal van The Noble 14. De laatste 14 spelers op de Xbox Live 1.0 servers van Halo 2. Zij hielden het, het langste vol. Tegen de grootste vijand van de mens, tijd, hielden zij stand. Consoles brandde op, maar alles om hun geliefde spel nog in leven te houden. Al was het maar voor even. Microsoft keek met hen mee, de media keek met hen mee, gamers keken met hen mee. Iedereen juichten deze helden toe. Het verhaal van deze nobele gamers wordt hier uitgelegd. En hier vindt je de laatste momenten en woorden van APACHE N4SIR terwijl gamers van over de hele wereld toekeken.

Wij zijn benieuwd of er over een maand nog steeds spelers rondrennen in Halo 3 op hun oude vertrouwde Xbox 360.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch