Menu Premium

Halo 4 krijgt nieuwe Grifball modus

Gamekings Redactie 02/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Halo 4 krijgt nieuwe Grifball modus. De door de Halo 4 community gemaakte Griffball modus zal deel uit maken van een van de officiële spel modi in Halo 4, dat heeft 343 Studio’s bekend gemaakt tijdens het PAX evenement.

Grifball kan worden gezien als een soort American Football, alleen dan heel veel bruter. Twee teams van drie of vier man moeten een bal, die in het midden van de map verschijnt, naar de overkant krijgen en zo een punt scoren. In de mode speel je met twee verschillende wapens. Iedereen heeft een Gravity Hammer als primaire wapen, en een Energy Sword als secundaire wapen. Je hoeveelheid health en damage die je doet, zijn zo aangepast dat een directe hit altijd een kill is, of dat nu met een slag van de Hammer, een swing van je Sword of een stoot van de bal gebeurd.

Het Griffball dat in Halo 4 speelbaar zal worden is iets anders dan de door de community gemaakte versie. Waar bij de vorige Halo delen de game er niet voor aangepast was, is dat nu wel het geval. Als je nu de persoon die de bal vast heeft neerslaat, heeft dat per wapen een verschillende impact. Na een kill met de Hammer, zal de bal wegvliegen, na een kill met je Sword zal de bal direct in je bezit zijn. Dit is echter iets moeilijker om te doen.

Wat de grootste verandering is, is dat de bal nu ook gegooid en gevangen kan worden. Net zoals je normaal een granaat gooit. Dit brengt nog meer dynamiek naar de modus en zo perfectioneert 343 de modus die door Halo fans ooit tot leven is geroepen.

Ook de reguliere Oddball modus zal het gooi- en vang-systeem kennen. Daarnaast werd aangekondigd dat de reguliere Capture the Flag modus iets aangepast zal worden. In de multiplayer van Halo 4 zal de Flag Carrier niet alleen de vlag dragen, maar ook een Magnum. Deze zal zo vijandelijke spelers zowel kunnen neerschieten, als ze op de vlaggenstok spiesen.

Ben jij een fervent Griffball speler en word je wild van enthousiasme door deze aankondiging? Of had je er stiekem eigenlijk nog nooit van gehoord?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch