Menu Premium

Half-Life mod Sven Co-op komt als gratis standalone naar Steam

Gamekings Redactie 17/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ondertussen kunnen we stellen dat de Half-Life franchise een bijna legendarische status bereikt heeft. Het eerste deel sloeg in als een bom en is tot op de dag van vandaag nog op veel ‘dit moet je gespeeld hebben’-lijsten te vinden. Toen de game uitkwam in 1998 werd er al beweerd dat het niet zomaar de game van het jaar zou worden, maar dat er een klassieker in wording gecreëerd was door Valve. Met een aantal van boven de vijftig ‘Game of the Year’-awards en een gemiddelde score van 96/100 werd Half-Life zacht gezegd ontzettend goed ontvangen. We zijn nu vijftien jaar verder en toch is de game nog niet in de vergetelheid geraakt. Half-Life mod Sven Co-op komt als gratis standalone naar Steam, waardoor het avontuur van Half-Life samen gespeeld kan worden.

Dat kan natuurlijk al als je de game bezit en de mod geïnstalleerd hebt, echter nu wordt het beter, stabieler en uitgebreider. Valve, uiteraard de ontwikkelaar van Half-Life én het bedrijf achter Steam, gaat de makers van Sven Co-op een handje helpen. In plaats van met een zure blik te kijken naar het succes van de mod, maken ze het de ontwikkelaars alleen maar makkelijker. Dit doen ze door Sven Co-op volledige toegang te geven tot de engine waarin Half-Life gebouwd is. “We zijn Valve meer dan ontzettend dankbaar voor hun vrijgevigheid en moeite om dit allemaal mogelijk te maken”, aldus een van de ontwikkelaars van Sven Co-op. Ook vertelt hij dat ze zin hebben om met, naar zijn zeggen, één van de beste engines ooit gemaakt te werken en verzekert hij iedereen dat er nog veel updates komen voor Sven Co-op.

Als kers op de taart wordt de Sven Co-op mod meer dan slechts een aanpassing op het originele Half-Life. Ze krijgen namelijk alle vrijheid en de zegen van Valve om de mod als standalone uit te brengen op Steam. Dit is uiteraard een zeer mooi gebaar vanuit Valve. De ontwikkeling van de Sven Co-op mod is al vijftien jaar aan de gang en er is niets mooiers dan op deze manier waardering te krijgen voor al het harde werk dat erin gestoken is. Voor de ontwikkelaars is het dan ook een droom die uitkomt. Ook voor ons gamers is er goed nieuws, want de Sven Co-op wordt gratis voor alle Steam-gebruikers. Er is geen aanschaf van Half-Life nodig, gezien de Sven Co-op als standalone draait. Het is dan ook een verbeterde versie van de originele game. Voor iedereen die de game na vijftien jaar nog niet gespeeld heeft, is het de perfecte gelegenheid om dat eindelijk eens te doen. Het is nog onduidelijk wanneer we aan de slag kunnen met de Sven Co-op standalone, dus we houden het in de gaten.

Half-Life mod Sven Co-op komt als gratis standalone naar Steam

Half-Life mod Sven Co-op komt als gratis standalone naar Steam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch