Menu Premium

Guillermo del Toro ziet Valve als kandidaat voor de inSANE trilogie

Gamekings Redactie 12/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Del Toro, als fan van rare sci-fi horror films moet je die naam zeker al eens hebben gehoord. Want als creatieve geest achter films als Hellboy en Pan’s Labyrinth is del Toro zeker geen onbekende speler in de film-wereld. De game-wereld daarentegen is nog geheel onbekend terrein voor hem. Waar hij samen met THQ al eerder probeerde leven te blazen in zijn bizarre hersenspinsel, genaamd inSANE, is hij nu opzoek naar een nieuwe ideale samenwerking en Guillermo del Toro ziet Valve als kandidaat voor de inSANE trilogie.

Del Toro ging dus al eerder in zee met THQ en Volition Inc. om het eerste deel van zijn inSANE trilogie te ontwikkelen, maar door de slechte economie werd het project afgelopen augustus geschrapt. Alle rechten van de game werden wel netjes aan hem teruggegeven en ondanks deze eerste tegenslag heeft del Toro de hoop nog echt niet opgegeven. “I’m not giving up on inSANE. It’s truly beautiful”, meldt hij in een interview met Kotaku. Hij is momenteel bezig zijn ideeën bij meerdere studio’s te pitchen, maar het liefste zou hij met Valve in samenwerking gaan. Hij is een enorm fan van de games van Valve en heeft zelfs Ellen McLain, de vrouw achter de stem van Glados, gecast voor de AI in zijn aankomende film Pacific Rim.

In de korte tijd dat inSANE in productie was bij Volition Inc. is er nog niets concreets tot stand gekomen. Maar, ‘Guillermo de Stier’ liet al eerder weten dat de game ruimte biedt voor gruwelijkheden die in films niet mogelijk zijn, “We’re being really, really nasty in the game. We’re really trying a lot of stuff I don’t think would even fly in the movies”. In alle producties van de hand van Del Toro is duidelijk het ooit door horror-icoon, H.P. Lovecraft verzonnen weird-fiction element terug te zien, ook wel bekend als Lovecraftian horror. Ook de inSANE trilogie zal hier op gebaseerd zijn.

Verder is er nog maar weinig bekend over de game. Wat niet raar is, aangezien de ontwikkeling nog moet beginnen, maar een weird-fiction sandbox wereld klinkt in ieder geval veel belovend. Hopelijk vindt Del Toro een geschikte partij om samen met hem aan de productie te beginnen. Mocht het Valve worden, dan is het alleen niet te hopen dat ze het release-schema overnemen. Want om er nu nog zo’n tien jaar op te moeten wachten, dat ziet natuurlijk niemand zitten.

Guillermo del Toro ziet Valve als kandidaat voor de inSANE trilogie

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch