Menu Premium

GTA V is inmiddels goed voor meer dan 140 miljoen verkochte exemplaren

ischaschouwenaar 09/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alhoewel de game vlak na de Tachtigjarige oorlog uitkwam, verkoopt GTA V nog steeds als een malle. De open wereld game van Rockstar beleefde in 2020 zelfs het een na beste jaar uit het bestaan van dit deel dankzij een verkoop van 20 miljoen stuks. Alleen 2013, toen de game uitkwam, scoorde beter. En het einde van dit succesverhaal is nog niet in zicht. Er komen namelijk ook nog PS5- en Xbox Series S/X-versies aan. Al met staat GTA nu op 140 miljoen verkochte games. Eén spelletje dus. 140 bloody miljoen verkochte exemplaren.

GTA V verpulvert alle records

Het succes van GTA legde moedermaatschappij Take-Two geen windeieren. Ondanks een daling van het totaal aantal verkochte games van alle hun games, stegen de catalogus verkopen van Take-Two tot 500 miljoen dollar. Over het algemeen waren de grootste bijdragers NBA 2K21, NBA 2K20, Red Dead Redemption 2 (32 miljoen verkochte exemplaren tot nu toe) en de mobiele games van Social Point. Maar de grootste uitblinker is dus verbazend genoeg GTA V. Deze game zette dus acht jaar na launch gewoon twintig miljoen exemplaren weg. Een aantal dat maar weinig andere, echt nieuwe games, in 2020 nadeden. GTA Online was vooral de sleutel tot dit succes. Er speelden in 2020 per maand meer mensen GTA Online dan tijdens alle jaren ervoor. Logisch dus dat Take-Two bekend maakte dat ze zowel Red Dead Online als GTA Online gaan ondersteunen tot het einde van 2021. Geen deel 6 dus dit jaar…

Take-Two heeft voordeel aan COVID-19

Take-Two meldde voorts dat er “geen twijfel over bestaat” dat de resultaten van het bedrijf hebben geprofiteerd van het feit dat mensen meer thuis bleven door COVID-19. Ze erkende dat het op de langere termijn lastiger kan worden op de stijging van de inkomsten vast te houden. Opmerkelijk was verder dat, waar sommige bedrijven in 2020 een veel uitstel van releases lieten zien, Take-Two dergelijke problemen grotendeels vermeed. En dat mag gerust knap genoemd worden.

 

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch