Menu Premium

GTA V is de derde meest bekeken game op Twitch geworden

Hylke Haagsma 02/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

GTA V is momenteel de derde meest bekeken game op Twitch. Hoe kan dat zo ineens? Een role playing server doet wonderen!

Lekker toneelspelen in GTA V

De opkomst van role playing servers was daar. En daarna zagen we dat Grand Theft Auto V de op twee na meest bekeken game op Twitch werd vorige maand. Volgens gegevens van Newzoo, marktonderzoeksbureau, staat het nu op nummer 3 van Twitch’s meest bekeken games, bekeken op totale live uren. Sinds februari is het aantal kijkers van GTA V gestegen. Van iets meer dan tien miljoen live uren tot 58,2 miljoen. Newzoo’s Game Streaming Tracker toont dat het kijkerspubliek van GTA V stabiel bleef tussen augustus 2017 en februari 2019 en genereerde ergens tussen de zeven miljoen en 16 miljoen live-uren per maand op Twitch.

Role playing zorgt voor Twitch-populariteit

Deze fenomenale populariteit is te danken aan de populaire NoPixel-server die FiveM’s rollenspel mod gebruikt. De server laat spelers inloggen op de wereld van GTA als gewone burgers en plaatst ze in een rollenspel. Het is geschikt voor 32 spelers tegelijk en heeft een wachtlijst om mee te doen. Spelers kunnen doneren aan de server om hun plaats in de lijst te verhogen, maar zelfs dan moet ze een ontvankelijkheidsvragenlijst invullen en zich houden aan de strikte communityrichtlijnen. Met de nieuwe plek in de hitlijsten heeft GTA V verschillende grote games ingehaald, waaronder Apex Legends, DOTA 2, Counter-Strike: Global Offensive en Overwatch. De voorlopige cijfers van april lijken de trend voort te zetten en volgens Newzoo is er geen enkele indicatie dat het snel zal afnemen.

Zou jij mee willen doen aan een rollenspel in GTA V? En waarom wel of waarom lijkt het je juist helemaal niets? Het is natuurlijk interessant dat GTA zichzelf weer populairder maakt met deze server. De game lijkt niet weg te slaan en het enige wat dat zou kunnen doen lijkt… De volgende GTA game. 

Twitch

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch