Menu Premium

GTA V is bestverkopende game ooit in Groot-Brittannië

Karim Shehata 24/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week verscheen Grand Theft Auto V voor de PlayStation 4 en Xbox One. Alhoewel de PC-versie nog moet verschijnen, verscheen de groots geproduceerde game van Rockstar vorig jaar al voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De game verkocht toen al erg veel, maar de PS4 en Xbox One versies van GTA V hebben de game het laatste zetje in de goede richting geven aan de andere kant van de Noordzee. GTA V is namelijk officieel de bestverkopende game ooit in Groot-Brittannië.

Dat heeft de game dus te danken aan zijn release op de nieuwe consoles van Sony en Microsoft, alhoewel het zonder deze versies waarschijnlijk ook maar een kwestie van tijd was gebleken. Hierdoor stoot GTA V Call of Duty: Black Ops van de troon op dit gebied. Wel wist de game vorig jaar al een ander record op zijn naam te zetten bij onze overzeese buren, want in de week van de launch in september 2013 wist GTA V een brutowinst op te halen van zo’n 94 miljoen pond, omgerekend een kleine 120 miljoen euro.

Het is echter niet voor alle betrokken partijen in de industrie feest gebleken vorige week, want de Wii U-versie van Watch Dogs verkocht samen met Sonic Boom erg matig. Watch Dogs verkocht zo weinig, dat zelfs FIFA 13 vorige week beter verkocht dan Ubisoft’s nieuwe IP op de Wii U. FIFA 13 is inmiddels meer dan twee jaar oud en bleek vorige week voor Wii U-bezitters in Groot-Britannië dus populairder dan Watch Dogs.

Vorige week kwamen er echter nog vele andere grote titels uit en deze deden het zeker niet onverdienstelijk in Groot-Brittannië. Zo kan Far Cry 4 de meest succesvolle launch worden genoemd binnen de serie in het koninkrijk en wist Dragon Age: Inquisition ook dik binnen te dringen in de Engelse verkooplijsten. In deze lijst worden overigens de digitale versies van games niet meegerekend, waardoor de verkoopsuccessen van vooral Far Cry 4 en GTA V in het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk nog groter zijn dan nu in kaart is gebracht.

Over de officiële verkoopcijfers in Nederland, Europa of zelfs wereldwijd is overigens nog niets bekendgemaakt. Duidelijk is in ieder geval wel dat Far Cry 4, Dragon Age: Inquisition en vooral Grand Theft Auto V over de toonbank vliegen in Groot-Brittannië en naar verwachting is dat niet alleen daar gebeurd. Ben jij al bezig met één van de games die vorige week zijn verschenen?

Bron: Eurogamer GFK Chart-Track UK

GTA V is bestverkopende game ooit in Groot-Brittannië

GTA V is bestverkopende game ooit in Groot-Brittannië

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch