Menu Premium

Gran Turismo serie heeft 70 miljoen exemplaren verkocht

Gamekings Redactie 15/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Gran Turismo serie heeft 70 miljoen exemplaren verkocht, dat meldt Jim Ryan, de CEO van Sony Computer Entertainment Europe op het 15e verjaardagsfeestje van Gran Turismo. Dat is een hoop!  Daarbij maakt Jim bekend dat er van Gran Turismo 5 maar liefst 10 miljoen exemplaren zijn verkocht, waarvan de helft in Europa.

De Gran Turismo serie, beroemd om de vele auto’s die er te kiezen zijn, realistische racebanen en de spectaculaire graphics. Gran Turismo kon zich al meten aan de grote namen in de game wereld, maar met het bekend maken van deze verkoopcijfers kan hij eindelijk een plaatsje in de lijst krijgen, vlak achter The Legend of Zelda en Mario Kart. Een verdiende plek.

Ook maakt SCEE bekend dat de PlayStation en Gran Turismo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met dit in gedachte kan je er vrijwel zeker van zijn dat verdere Gran Turismo games exclusief uitkomen voor de next-gen PlayStation. Gran Turismo 5 heeft al bewezen op bijna alle fronten een ijzersterke game te zijn en het de competitie moeilijk lastig te kunnen maken. Aangezien SCEE aangeeft door te blijven gaan met Gran Turismo verwacht ik dat een nieuwe titel de verkoopcijfers nogmaals een enorme boost geeft.

Ik ben benieuwd of Sony het voor elkaar krijgt in de nieuwe titel weer net zoveel innovatie te stoppen als dat zij eerder hebben gedaan in Gran Turismo 5. Ze hebben er zelf in ieder geval veel vertrouwen in, of het ze gaat lukken? We zullen zien.

Is Gran Turismo voor jou DE racegame? Of prefereer jij juist het betere arcade, vangrail beukwerk?

Gran Turismo serie heeft 70 miljoen exemplaren verkocht

Gran Turismo serie heeft 70 miljoen exemplaren verkocht

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch