Menu Premium

Gran Turismo 5’s GT Academy wordt een reality tv-show

Gamekings Redactie 10/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Films- en televisieseries die een game krijgen zijn niet ongebruikelijk, maar games die een film of televisieserie krijgen zijn ietwat schaarser. Naast de vele bekende Pokémon series die eigenlijk van de originele games afstammen, krijgt nu ook Gran Turismo 5 een televisieserie. Een reality serie wel te verstaan. Gran Turismo 5’s GT Academy wordt een reality tv-show, waarin gamers via GT Academy de kans krijgen een echte race coureur te worden.

Vanaf 4 februari is op het Engelse kanaal ITV 4 te zien hoe 830.000 gamers uit 14 Europese landen vechten om een kans te krijgen voor het Nissan team te rijden. Uiteindelijk zijn er 36 finalisten die op de PlayStation 3 de snelste tijden hebben neergezet en naar het GT Academy Race Camp mogen. Het kamp ligt bij de Silverstone racetrack in het Verenigd Koninkrijk waar je waarschijnlijk al talloze keren overheen bent gescheurd, al dan niet in Gran Turismo 5. Hier leren ze eerst in Gran Turismo 5 zelf de benodigde vaardigheden om in een echte racewagen een rondje rond Silverstone te boeken. Daarna begint het echte werk wanneer ze achter het stuur kruipen om te laten zien of ze er in het echt ook wat van kunnen. Daarnaast zijn er natuurlijk een boel fysieke en mentale opdrachten waarin de coureurs-in-spe tegen elkaar strijden, omdat een beetje afwisseling nou eenmaal moet in een televisieserie. Ondanks dat Gran Turismo 5’s GT Academy een reality tv-show wordt, hoef je niet bang te zijn dat het vol drama en liefde zit, denk eerder aan verbrand rubber en geruite vlaggen.

De beste vier coureurs krijgen de kans om Europa te representeren in een dikke Nissan 370Z GT4 tijdens de Dubai International 24 Hour race die van start gaat. Is een mogelijk volgend seizoen van de Gran Turismo 5’s GT Academy reality tv-show iets om je controller voor op te pakken en te trainen? Of doe je het racen liever digitaal waar je na een crash van 500 meter gewoon op restart kan drukken?

Gran Turismo 5’s GT Academy wordt een reality tv-show

Gran Turismo 5’s GT Academy wordt een reality tv-show

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch