Menu Premium

God of War’s Kratos had bijna een andere naam gehad

Hylke Haagsma 08/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kratos is het geliefde hoofdpersonage van God of War, Sony was echter bijna voor een andere naam gegaan. Een naam die nogal lijkt op die van developer Stig Asmussen. In een interview met Game Informer gaf hij aan dat het marketing team de naam Dominus niet tof vond, deze naam gebruikte de ontwikkelaars tijdens de ontwikkeling van de game. “Marketing didn’t like that”, aldus Asmussen.

Van Stig naar Kratos

Om een grotere verzameling potentiƫle namen te krijgen zette game director David Jaffe zijn team aan het werk om met hun eigen namen te komen voor het hoofdpersonage. Asmussen kwam zelf met vier of vijf namen. Hij was verbaasd dat zijn eigen naam Stig naar voren kwam.

Asmussen gaf aan dat hij zijn eigen naam niet had aangeleverd maar er was wat verwarring ontstaan, hij had zijn eigen naam op een papiertje met suggesties voor namen geschreven zodat mensen wisten dat het zijn lijst was. Het marketing team dacht dat Stig bedoelt was als naam voor het hoofdpersonage. “I totally would have been cool with it”, lachte Asmussen.

Van Dark Odyssey naar God of War

Kratos kwam uiteindelijk naar voren als definitieve naam, het is niet bekend welke namen naast Dominus en Stig zijn overwogen. Ook was de titel van de game een discussiepunt. In de ontwikkeling noemde de ontwikkelaars de game “Dark Odyssey”, volgens Asmussen vond het team deze naam erg goed. Toch koos het marketing team ervoor om dit te veranderen. Dit omdat mensen de titel mogelijk niet zouden snappen. Toen kwamen ze terecht bij God of War en zo werden Kratos en God of War geboren.

Zijn jullie blij met de uiteindelijke namen van de game en het hoofdpersonage? Of hadden jullie toch liever Stig en Dark Odyssey gezien? Laat het ons weten in de comments en stel daar ook gelijk al je brandende vragen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch