Menu Premium

Gitarist van Meshuggah werkt mee aan Wolfenstein: The New Order

Gamekings Redactie 12/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn al lang en breed voorbij de periode dat geluid een ondergeschoven kindje is in de game-industrie, want tegenwoordig worden de grootste namen ingezet om muziek te componeren voor videogames en worden bekende artiesten gebruikt in gametrailers. Denk bijvoorbeeld aan die Call of Duty: Ghosts trailer met Eminem en Skrillex in Far Cry 3. Bij ontwikkelaar MachineGames wandelt er iemand rond die fan is van Zweedse metal, want zij kiezen voor een totaal andere weg. De gitarist van Meshuggah werkt mee aan Wolfenstein: The New Order, wat vandaag bekend gemaakt wordt via Reddit.

Wie een groot metal-liefhebber is, weet dat de Scandinavische landen rijk gevuld zijn met bands die wel van stevige muziek houden. Nu kent het toeval dat Wolfenstein: The New Order ontwikkeld wordt door het Zweede MachineGames, welke ervoor gekozen hebben om artiesten dicht bij huis te vragen mee te werken aan de game. Meshuggah lead guitarist Fredrik Thordendal componeert namelijk muziek voor Wolfenstein: The New Order, blijkt uit een Reddit AMA met Creative director Jens Matthies. Het is echter niet helemaal duidelijk wat hij gaat doen. Misschien hebben ze hem gevraagd om snoeiharde metal in te spelen, maar misschien is het ook wel een side-project van Thordendal die een totaal andere kant laat zien, ten opzichte van Meshuggah.

Metal zou helemaal geen slechte keuze hoeven zijn voor Wolfenstein: The New Order. De game heeft een donker thema, namelijk een wereld waarin de nazi’s de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen. Gezien je in de schoenen van William “B.J.” Blazkowicz staat – al sinds jaar en dag het gezicht van de Wolfenstein-serie – sta je aan de zijde die het niet eens is met die geschiedeniswending. Blazkowicz heeft dan ook op de planning staan om het naziregime omver te helpen.

Wolfenstein: The New Order verschijnt 20 mei op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC. Dan komen we erachter wat de rol van Meshuggah’s Fredrik Thordendal is en of hij puik werk afgeleverd heeft.

Gitarist van Meshuggah werkt mee aan Wolfenstein: The New Order

Gitarist van Meshuggah werkt mee aan Wolfenstein: The New Order

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch