Menu Premium

Gesloten Sony Liverpool was bezig met PS4 titels

Gamekings Redactie 22/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gesloten Sony Liverpool was bezig met PS4 titels. Na berichtgeving over het sluiten van de Liverpool afdeling van Sony is er nu ook langzaamaan duidelijk geworden waar zij mee bezig waren. De games waar aan gewerkt werd zijn titels die de PlayStation 4 hadden moeten vergezellen tijdens de launch, WipEout en een Splinter Cell-stijl game.

Sony heeft in ieder geval duidelijk gemaakt dat niet de gehele Liverpool afdeling gesloten is. Het gaat om het WWSE team dat daar werkzaam is. Verschillende andere teams blijven operationeel en er wordt geprobeerd zo veel mogelijk medewerkers op andere afdelingen onder te brengen. Dit neemt niet weg dat dit het zoveelste vervelende bericht op gebied van sluitingen en ontslagen is in de game industrie. Hopelijk zet deze trend niet te lang door.

Het is op dit moment nog niet helemaal helder of de genoemde games nog uitkomen op wat voor manier dan ook. WipEout voor de PlayStation 4 zou een radicale verandering met zich meebrengen en was al twaalf tot achttien maanden in ontwikkeling. De Splinter Cell-stijl game begon als een gangster-stijl ervaring en maakte gebruik van vergelijkbare motion capture technieken als bij LA Noire, maar was “a bit ahead of it”.

Hopelijk gaan deze interessante titels niet compleet ten onder aan deze ontwikkeling en wordt er nog iets met het materiaal gedaan. Dit zou anders wel erg zonde zijn.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch