Menu Premium

Gesloten Lionhead Studios had meerdere geïnteresseerde kopers

Erwin Prins 11/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De schok was groot toen Microsoft begin maart uit het niets aankondigde Lionhead Studios te sluiten. Inmiddels is bekend geworden dat meerdere partijen, waaronder een aantal grote namen uit de game-industrie, nog hebben geprobeerd de studio achter de geliefde Fable-franchise te redden. Uiteindelijk zonder succes.

De reden dat Lionhead geen nieuwe eigenaar wist te vinden, ligt aan Microsoft, zo laten diverse bronnen weten aan Kotaku. Het bedrijf zou namelijk aan alle geïnteresseerden hebben verteld niet bereid te zijn de rechten op de Fable-IP zomaar af te staan. Hierop haakten de meeste potentiële kopers onmiddellijk af. Voor hen was het niet interessant om nieuwe Fable-games te ontwikkelen onder de licentie van Microsoft.

Lionhead Studios, twintig jaar geleden opgericht door Peter Molyneux, verwierf grote faam met de RPG-serie. Het nieuwste deel in de franchise, Fable Legends, zou deze zomer uitkomen voor Xbox One en Windows 10. Ondanks de vergevorderde ontwikkeling, werd de game met het sluiten van de studio echter onverbiddelijk gecanceld.

Bron: Polygon

Gesloten Lionhead Studios had meerdere geïnteresseerde kopers

Gesloten Lionhead Studios had meerdere geïnteresseerde kopers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch