Menu Premium

Gerucht: World of Warcraft naar de consoles?

Joquai Hooff 14/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De super succesvolle MMO-RPG World of Warcraft komt misschien wel naar de consoles. Het gerucht rond een mogelijke World of Warcraft console-release is gebaseerd op een codering die is ontdekt door dataminers. De code wijst er bijvoorbeeld op dat controller ondersteuning bij World of Warcraft op zijn minst onderweg is. Er zijn ook hints dat we de game naar de huidige generatie consoles zullen zien komen. Dataminer Martin Benjamins toonde de ontdekking van iemand met de naam “grayson” op zijn Discord. Een fragment van een gamecode toont verschillende nieuwe regels die verwijzen naar de potentiële controller ondersteuning in de MMO. En niemand met een PC die het in zijn of haar hoofd haalt om de game niet met een toetsenbord te spelen. Je mist dan veel te veel mogelijkheden.

World of Warcraft toegankelijker maken

Het specifieke aspect wat nu naar voren komt via de datamining, is bevestigd door Blizzard’s Community Manager Randy “Kaivax” Jordan. Maar wel vanuit een ander oogpunt. Het spel speelbaar maken voor minder valide spelers. “Lange tijd hebben we gezien dat een klein aantal spelers zich tot add-ons van derden wenden. Zoals Console Port 17, om bepaalde toegankelijkheidsproblemen op te lossen”. Kaivax meldde dit op de officiële forums van de game. “We willen WoW echter altijd al breder toegankelijk maken, indien mogelijk. Dus in Shadowlands proberen we wat ondersteuning toe te voegen voor keybinds, camera en personage zodat controllers als de Xbox Adaptive Controller ook werken.” 

Dus zeg het maar als je het weet…

Maar er is meer. Dataminer Mr. Benjamin vond ook de codering WTF\DefaultGamePadBindings.wtf, PlayStation 4, 
PlayStation 4 Pro, PlayStation 5. Dit hoeft echter geen duidelijke indicatie te zijn voor een World of Warcraft PlayStation port. Het is ook heel wel mogelijk dat deze regels gewoon gekopieerd zijn uit een stuk code dat wordt gebruikt voor controllerondersteuning in een ander spel of uit een SDK voor ontwikkelaars. Wie het weet mag het zeggen…

World-of-Warcraft-PS4-controller-support-code

World-of-Warcraft-PS4-controller-support-code

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch