Menu Premium

Gerucht: ontslagen verwacht bij EA’s PopCap

Gamekings Redactie 21/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gerucht: ontslagen verwacht bij EA’s PopCap. Onrust is onstaan op de werkvloer van PopCap na een tweet uit onverwachte hoek. George Broussard, mede-eigenaar van 3D Realms en ontwikkelaar van Duke Nukem meldde het volgende.

“Bronnen zeggen dat een reorganisatie bij PopCap waarbij ontslagen vallen onvermijdelijk is.”

In navolging van zijn molotov-cocktail laat hij verder weinig los, maar even later laat hij wel zijn zelfverzekerdheid doorschemeren. In reactie op de sceptische Kevin Dent, CEO van Tiswaz Entertainment, merkt hij minzaam het volgende op.

“We kunnen $100 dollar wedden via paypal over wie van ons gelijk krijgt. In twee of drie weken zal alles wel duidelijk zijn :-)”

Van goede smaak kan George Broussard in ieder geval niet beschuldigd worden zullen we maar zeggen. Uiteindelijk zijn onrust en mogelijke ontslagen erg ingrijpend en emotioneel voor de betrokkenen, en niet echt voer voor weddenschappen en smiley faces. Kevin Dent sloeg het voorstel dan ook beleefd af, maar bleef volharden in zijn ongeloof.

PopCap werd ingelijfd door EA in 2011 voor 750 miljoen dollar. Bij die overname werd toen nog ontspannen gemeld dat EA geen plannen had om veranderingen aan te brengen bij de studio. Ze konden bij PopCap gewoon op dezelfde zelfstandige voet verder gaan, en EA wilde vooral manschappen aanleveren om te zorgen dat ports op andere platforms sneller de deur uit kunnen. Toch denkt George Broussard andermaal dat de realiteit anders is, meldt hij in een latere tweet:

“Ik denk dat PopCap worstelt onder de paraplu van EA, waar meer games worden vereist in kortere tijd, en IP’s tot de laatste druppel worden uitgeperst.”

De toekomst zal moeten uitwijzen wat er waar is van de woorden van George Broussard. We leven in een tijd waarin wel heel weinig rook nodig is om vuur te ruiken, en zo kan een enkele opmerking al snel rondzingen tot in alle uithoeken van het web. Aan de andere kant heeft Broussard persoonlijk weinig te winnen met zijn opmerking en lijkt hij vol vertrouwen over zijn primeur, een combinatie die zijn geloofwaardigheid ten goede komt op dit moment. Voor de mensen bij PopCap, ontwikkelaar van games zoals Plants vs. Zombies, Bejeweled en Zumba, breekt er nu een tijd van onrust aan ongeacht de uitkomst. Dat is voor niemand leuk, en we wensen hun alle sterkte daarbij.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch