Menu Premium

Geometry Wars 3 is aangekondigd voor Xbox 360 en Xbox One

Karen Koch 13/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kleurrijk, knallend en gevuld met geometrische vormen. Zo kan je de Geometry Wars-games wel zo’n beetje omschrijven. Voor de fans van deze bijna psychedelische games is er goed nieuws: Geometry Wars 3 is aangekondigd voor Xbox 360 en Xbox One.

Activision heeft deze game onder de naam van Sierra op de Gamescom 2014 onthuld. De game zal een hoop nieuws bevatten ten opzichte van zijn voorgangers, maar belooft wel net zo leuk te zijn. Geometry Wars 3 krijgt onder andere 3D-wraparound maps, nieuwe co-op mogelijkheden en zelfs een competetief multiplayer-element.

De campaign-modus van de game zal zo’n vijftig verschillende levels bevatten, genoeg om de tijd mee te vullen dus. Daarnaast zijn deze levels ook in tien verschillende modi te spelen, zoals de Deadline en Infinity-modus. Zoals we kennen van Geometry Wars zal het gevecht plaatsvinden op een 2D-vlak. Nieuw aan dit deel is echter de 3D-wraparound map, waarbij het 2D-vlak om een geometrische vorm zit gevouwen. Je kunt dus niet zien wat zich aan de achterkant bevindt. Deze vormen reiken van pinda’s tot barrels en alles ertussenin, en beloven in ieder geval interessante, nieuwe gameplay te bieden. Ook bevat Geometry Wars 3 pop-up terrein dat je moet ontwijken en zijn er speciale boss levels.

De Drone Ships die de gamer bestuurt zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld Drones die vijanden rammen of schoten blokkeren. Al deze schepen kunnen ook allemaal individueel geüpgrade worden door middel van verdiende punten. Geometry Wars 3 heeft ook nieuwe superwapens, maar de smart bombs van de voorgaande delen zullen ook terugkeren. Doordat alle schepen individueel worden geüpgrade, hoopt de ontwikkelaar dat mensen zullen blijven terugkeren naar de game, om zo verschillende manieren te vinden om de levels door te komen. Een releasedatum voor de game hebben we nog niet, maar we weten wel dat deze zijn opmars zal maken op de Xbox 360 en de Xbox One.

Geometry Wars 3 is aangekondigd voor Xbox 360 en Xbox One

Geometry Wars 3 is aangekondigd voor Xbox 360 en Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch