Menu Premium

Riot gaat $10 miljoen betalen aan slachtoffers van geslachtsdiscriminatie

Lars Leeftink 03/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Riot komt zo niet bepaald op een manier in het nieuws waarvan ze zullen zeggen: ja, graag. Het bedrijf heeft een rechtszaak geschikt waarin Riot $10 miljoen moet gaan betalen vanwege gender discriminatie op de werkvloer.

Gender discriminatie op de werkvloer

Een intern onderzoek van een tijdje geleden stelde het volgende: gender discrimination (in pay or promotion), sexual harassment, and retaliation are not systemic issues at Riot,”. Nou is dit natuurlijk een intern onderzoek, dus dit valt lastig serieus te nemen. Het onderzoek werd gestart nadat er in 2018 een rechtszaak was aangespannen. Wat wel uit het interne onderzoek kwam, was dat “some Rioters have had experiences that did not live up to our values or culture.”. Dus het werd ontkent, maar toch ook een beetje toegegeven. Het ligt er natuurlijk aan wat je standaard is. De hele situatie is dus nu geschikt en ‘opgelost’, en het resultaat is dat Riot $10 miljoen moet gaan betalen aan ongeveer 1000 vrouwelijke werkgevers die tussen 2014 en nu bij het bedrijf werkten of werken. Het geld wordt dus onder deze vrouwen verdeelt. Hoeveel iedereen krijgt hangt af van hoe lang de werkneemster bij het bedrijf heeft gewerkt.

Riot Games

De meest bekende game van het bedrijf is natuurlijk League of Legends. Sterker nog: als je Riot Games noemt zal League of Legends het eerste zijn wat in je opkomt. De reactie van Riot op de schikking was als volgt: “We’re pleased to have a proposed settlement to fully resolve the class action lawsuit. The settlement is another important step forward, and demonstrates our commitment to living up to our values and to making Riot an inclusive environment for the industry’s best talent.”. Riot zegt dat het blijft proberen de situatie op de werkvloer te verbeteren. Er is in maart 2019 zelfs een chief of diversity officer (Angela Roseboro) aangenomen door het bedrijf. Inderdaad: een vrouw. Of dit ook het gewenste effect zal hebben, is afwachten.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch