Menu Premium

GeForce Now is uit beta en nu voor iedereen beschikbaar

Reilly 05/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na jarenlang in beta fase te hebben verkeerd, is GeForce Now nu eindelijk officieel gelanceerd. Ook in Nederland kan iedereen direct aan de slag.

Wat is GeForce Now?

GeForce Now is een dienst van Nvidia. Heb je een gaming PC staan dan is de kans aanzienlijk dat de grafische pracht en praal wordt aangedreven door een kaart van deze partij. GeForce Now is een streaming dienst vergelijkbaar met bijvoorbeeld Google Stadia. Een groot verschil is dat je niet je games bij Nvidia koopt om te streamen. GeForce Now ondersteunt Steam, Epic Games Store en Battle.net (Blizzard Activision games). Heb je dus al een aanzienlijke Steam library dan hoef je die games dus niet nog een keer te kopen.

In feite huur je eigenlijk een krachtige pc “in de cloud” waar jouw games op draaien. Op deze manier hoef je niet zelf een krachtig apparaat thuis hebben staan, en kun je ook on-the-go lekker door blijven gamen.

Lidmaatschappen

Leuk en aardig, maar hoeveel kost het dan om zo’n PC te huren? Op dit gebied heeft Nvidia wellicht vriend en vijand weten te verrassen. Er zijn op dit moment twee verschillende abonnementen die je af kunt sluiten: het gratis abonnement en een founders-abonnement. Laatstgenoemde is een tijdelijke aanbieding. Je betaalt een jaar vooruit en betaalt dan 5,49 euro per maand. Bovenop dat jaar krijg je nog 90 dagen gratis erbij.

Met het gratis abonnement ben je gelimiteerd tot speel-sessies van een uur. Na dit uur kun je een nieuwe sessie starten. Ook heeft de gratis versie geen RTX-ondersteuning, waar het betaalde abonnement dat wel heeft. Daarnaast hebben betalende leden voorrangstoegang tot de servers. Met de gratis versie kan het nog wel eens voorkomen dat je in een wachtrij terecht komt alvorens je een spel kunt spelen.

Beschikbaarheid

Met de lancering heeft Nvidia een Windows programma, een Android app en een app voor Macs. iOS heeft geen support en Chromebook support zou in een later stadium moeten komen. Hoewel er veel Chromebooks zijn die Android apps kunnen draaien, is het op die manier in dit geval helaas niet mogelijk om de GeForce Now app te installeren.

GeForce Now op Windows interface

Support voor games

Helaas blijkt het in de praktijk zo te zijn dat bij lange na niet elke Steam game wordt ondersteunt. De schrijver van dit artikel probeerde onder andere bijvoorbeeld indie games als Hotline Miami, Recettear, Trine 1 & 2, The Binding of Isaac en Spelunky te spelen. Deze games konden niet gevonden worden in het zoekveld van de GeForce Now app. Grotere games als de Tomb Raider games en Nier: Automata zijn ook niet beschikbaar.

In het zoekveld kun je zoeken naar games. De Tomb Raider games zijn niet beschikbaar.

Met name games van Square Enix lijken te ontbreken. Mogelijk dat het Japanse bedrijf een exclusiviteit-deal heeft met Google Stadia. Online gaat er een tip rond om rechtstreeks Steam op te starten vanuit Geforce Now en op die manier games te installeren die niet officieel beschikbaar zijn in de dienst. Helaas werkt deze manier niet altijd.

Het is mogelijk om rechtstreeks Steam op te starten.

Andere games zoals bijvoorbeeld Doom (2016), Destiny 2, Dishonored, Skyrim, Hollow Knight, Civilization 6 en de recente Hitman games konden wel zonder problemen gevonden worden.

Naast Steam ondersteunt de dienst ook bijvoorbeeld Epic Games Store games. Deze games lijken echter gelimiteerd te zijn tot Fortnite en nog een paar andere.

Het is overigens niet mogelijk om simpelweg je Steam account te verbinden en een lijst te zien van ondersteunde games. Om te zien of een game beschikbaar is zul je expliciet naar die game moeten zoeken, of Steam moeten opstarten en het spel proberen te installeren. Bij laatstgenoemde manier krijg je een foutmelding als het spel niet wordt ondersteunt.

De foutmelding voor games die niet worden ondersteunt.

Omdat je effectief simpelweg een Windows PC huurt, betekent dat ook dat je de vrijheid hebt om de instellingen van je games te veranderen – zoals je dat ook kunt op een lokale PC. Helaas betekent de manier waarop de dienst werkt ook dat je meestal eerst nog het spel moet installeren voordat je het spel voor de eerste keer kunt spelen. In de praktijk gaat dit echter razendsnel.

Mocht je de dienst willen uitproberen dan staat er met de gratis optie je niets in de weg.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch