Menu Premium

Geen online multiplayer in Pikmin 3

Gamekings Redactie 12/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Shigeru Miyamoto heeft bevestigd dat Pikmin 3 niet gebruik gaat maken van de Wii U online-mogelijkheden. Gelukkig blijf je niet helemaal alleen, want Pikmin 3 kan namelijk wel in een lokale co-op mode gespeeld worden.

In een interview laat Miyamoto weten dat Nintendo zijn online-lesje heeft geleerd van de afgelopen Mario Kart games. De framedrops waren soms hinderlijk, zegt Miyamoto. Tja, de synchronisatie van meerdere spelers over het internet kan soms lastig zijn. Omdat je bij Pikmin 3 veel kleine individuele wezens bestuurt, is het des de lastiger om deze perfect over internet te synchroniseren. Hierdoor heeft Nintendo het besluit genomen om zich te focussen op de single-player en de lokale multiplayer. Maar niet getreurd, de lokale co-op mode moet volgens Miyamoto super worden!

De geestelijk vader van Mario en Zelda liet verder weten dat Nintendo eigenlijk van plan was om Pikmin eerst op de andere systemen uit te brengen. Zo keek men naar een 3DS-versie, maar werd de oude vertrouwde Wii ook nog als optie aangeslingerd. Gelukkig kwam de Wii U al snel om de hoek kijken en besloten ze dat dit een veel betere optie zou zijn. Er zijn geen fundamentele veranderingen ten opzichte van het originele concept. Maar de toevoeging van de tablet kan, zoals je op de E3 2012 persconferentie kon zien, voor extra strategische elementen zorgen.

Pikmin 3 wordt verwacht tegelijk te lanceren met de Wii U, maar wanneer die uitkomt, is nog een grote vraag. Zie jij dit snel gebeuren?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch