Menu Premium

Geen co-op in campaign The Last of Us

Gamekings Redactie 29/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De campaign van The Last of Us wordt een eenzaam ritje. Dat werd duidelijk toen Neil Druckmann, creative director van The Last of Us, openhartig met Gaming Examiner sprak over de nieuwe IP van Sony. Op de vraag of de game, in navolging van Uncharted, een co-op onderdeel krijgt in de multiplayer, zegt Neil namelijk het volgende:

“We zullen multiplayer ondersteunen met The Last of Us. Het is nog te vroeg om details hierover prijs te geven, maar we kunnen wel alvast zeggen dat er geen co-op zal zijn in de main campaign”, meldde Druckmann.

Wie goed leest, kan dus opmerken dat co-op in wezen niet helemaal wordt uitgesloten. Was je echter al aan het fantaseren de singleplayer als het jonge meisje Ellie te gaan spelen, dan kan je voorlopig weer terug in de kast met je gevoelens. Verdere toelichting blijft uit, maar in het interview blijkt hoe onmisbaar Naughty Dog Ellie situeert als element van interactie binnen de strakke verhaallijn.

“Ellie zal een zeer waardevolle aanvulling blijken gedurende de hele game. Zij zal niet alleen bakstenen naar vijanden werpen, maar ook onmisbaar zijn voor het uitkammen van een omgeving en het oplossen van puzzels. Zij zal doorslaggevend blijken in de moeizame overlevingsstrijd die Joel en Ellie door moeten maken in deze post-pandemische realiteit.”

Het lijkt er dus op dat Naughty Dog haar rol te belangrijk acht voor de verhaalontwikkeling, om haar toe te vertrouwen aan de handen van je klunzige vrienden. Geef ze eens ongelijk.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch