Menu Premium

Gebruik je PS Vita als controller voor de PS3

Gamekings Redactie 03/08/2011 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony heeft bekend gemaakt dat de Playstation Vita straks te gebruiken is als controller voor de Playstation 3. Vergelijkbaar met de Wii U kun je op de PS Vita games van de Playstation 3 spelen. De PS3 zendt dan data naar de PS Vita en met alle unieke features van de PS Vita, zoals de touchscreens en gyroscoop, kun je dan de game spelen.

Dit is nog niet alles. Ook cross-platform play is mogelijk. De PS3 en PS Vita worden dan via Wi-fi en door het Playstation Network aan elkaar verbonden. Sony toonde dat Wipeout 2048 voor de PS Vita al werkte met Wipeout Fury op de Playstation 3. De pool game Hustle Kings is ook alvast bevestigd voor het cross-platform spelen.

Tenslotte heeft Sony cloud opslag functies aangekondigd, genaamd Title User Storage. Het houdt in dat 1 MB data op de Sony servers wordt gebruikt voor games en beide platformen toegang hebben tot deze data. Kortom, het is straks mogelijk je game op je PS3 te saven, vervolgens die data op je PS Vita laden en onderweg verder te gamen. Het geldt natuurlijk ook andersom. Deze “Continuation Play”, zoals Sony het noemt, zal eerst mogelijk zijn met het aangekondigde Ruin.

Sony pakt erg uit met deze nieuwe features voor de PS Vita. Wat vind jij ervan?

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch