Menu Premium

Gears of War 4 split-screen mogelijk in alle modi

Bas Boudewijn 06/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ben jij een split-screen fan of heb je simpelweg zin om je jongere broertje eens flink in te maken met een goede shooter, maar heb je geen zin om naar vijf jaar oude visuals te staren? In dat geval kunnen wij goed nieuws melden! De split-screen functionaliteit van Xbox One exclusive-titel Gears of War 4 zal beschikbaar zijn in alle speelmodi!

Rod Fergusson, baas van ontwikkelstudio The Coalition, bevestigde dit in een interview. Gears of War 4’s split-screen functionaliteit zal dus zowel in de campaign als in de online multiplayer te gebruiken zijn. Daarbij wordt ook lokale multiplayer een feature binnen de game. Nadat ontwikkelaar 343 Studios er voor koos splitscreen uit Halo: 5 Guardians te laten, vond Fergusson dat de feature wel in Gears of War 4 thuis hoorde. “Ik begrijp de keuze. Het is lastig en alles behalve een gratis functie, maar co-op definieert Gears of War, we kunnen daar nooit vanaf stappen.”

Toch heeft ook in Gears of War 4 splitscreen gevolgen voor de game. Wanneer je in een van de multiplayer modi samen op de bank gaat zitten spelen zal de framerate halveren van 60 naar 30 frames per seconde. In de campain is 30 fps ook in singleplayer modus de vastgestelde framerate.

Kun jij ook niet wachten om elkaar weer af te maken vanaf dezelfde bank? Laat het ons weten in de comments! Gears of War 4 komt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar uit op Xbox One. Vanaf 18 april kunnen de eerste gelukkigen al op elkaars schermhelft afkijken tijdens de gesloten beta.

Bron: IGN

Gears of War 4 split-screen mogelijk in alle modi

Gears of War 4 split-screen mogelijk in alle modi

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch