Menu Premium

Gears of War 4 krijgt split-screen co-op op de PC

Yannick van Doorn 19/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie vandaag onze website in de gaten gehouden heeft, is al getrakteerd op een dikke launch trailer van Gears of War 4. Om het slachten van gemuteerde griezels nog een stapje leuker te maken is er nog meer goed nieuws, want Gears of War 4 krijgt split-screen co-op op de PC. Brute actie en samen knallen, wat wil een gamer nog meer?

Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat split-screen op de Xbox One in alle modi mogelijk is, maar nu mogen dus ook de PC-gamers een vreugdesprong maken. De reden dat de split-screen co-op in het nieuwste deel van de Gears of War-serie te vinden is, is het feit dat uitgever The Coalition goed geluisterd heeft naar de feedback na de release van Gears of War Ultimate Edition in maart van dit jaar. Technical Director Mike Rayner noemde het toevoegen van deze optie ‘labor of love’. Hij vertelde verder dat het geen makkelijke feature is om te implementeren:

“From a development standpoint, it is quite difficult to support. We have to deal with multiple inputs, we have to deal with focus, we have to deal with UI placement. Developers have got to put some effort into it to do it right, it’s not just something you can tack on.”

Hetgeen Mike Rayner hierboven zegt zou zomaar eens de reden kunnen zijn dat een hoop developers deze split-screen co-op tegenwoordig niet meer in hun games verwerken. Gears of War 4 dus wel en dat allemaal voor ons, de community! De game biedt echter meer, want naast de split-screen co-op kan de game cross-play gespeeld worden tussen Xbox One en Windows 10-gebruikers in de campaign co-op, Horde mode, de multiplayer versus mode tegen AI en de multiplayer versus mode in private- en LAN-games.

Gears of War 4 verschijnt op 11 oktober aanstaande op Xbox One en PC. Heb jij al een maatje om de slagvelden van Gears of War 4 mee te bestormen?

Bron: PC Gamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch