Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Throwback Thursday over Donkey Kong #TBT

Gamekings Redactie 01/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In Throwback Thursday heeft Boris dit keer een titel voor je klaarstaan die stamt uit het jaar 1981. Deze klassieker verscheen 32 jaar geleden op de arcadekast, is een titel van Nintendo en gaat over een grote aap met een aparte naam. Je raadt het natuurlijk al, Boris heeft het deze week in Throwback Thursday over Donkey Kong.

Om het dertig jarig bestaan van de Famicom, beter bekend als de NES, te vieren, biedt Nintendo verschillende klassieke games aan op de Virtual Console voor slechts dertig cent. Donkey Kong is de laatste titel die verschijnt tijdens deze actie. Boris is een fan van Nintendo en de Donkey Kong-serie en staat dan ook te popelen om de game binnen te halen, maar eerst vertelt hij jou het verhaal achter de game en waarom ze een grote aap hebben vernoemd naar een ezel.

De eerste Donkey Kong is naar verluidt de eerste echte platform game. Er is echter een game die hem net voor was, dit is Space Panic. De game is dankzij zijn succes wel van grote invloed geweest op het genre. In deze game was het jouw taak om verschillende platformen op te klimmen en als een echte heer de dame te redden uit de klauwen van Donkey Kong. Het werd je echter niet makkelijk gemaakt door de grote gorilla die van alles naar beneden gooide om jou onderaan het platform te laten.

Verder draaide het, zoals het een echte arcade-platform game betaamt, om een zo snel mogelijke tijd en de hoogste score. Gamers over de hele wereld probeerden niet alleen Donkey Kong te verslaan, maar vooral de snelste tijd neer te zetten in deze klassieker. Boris vertel in Throwback Thursday over Donkey Kong wat er zo tof was aan de game en wat er zo speciaal is aan deze Nintendo titel.

Gamekings Extra: Throwback Thursday over Donkey Kong #TBT

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch