Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Shadow Warrior remake nu echt officieel

Gamekings Redactie 20/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een tijdje geleden heb je al kunnen zien dat we het nieuws meegekregen hadden dat een ‘gouwe ouwe’ eindelijk een remake krijgt: Shadow Warrior. Toen waren we al lyrisch, maar het was nog een beetje de vraag hoelang dit zou gaan duren. Vandaag kregen we het bericht dat er een teaser online zou staan en wat screenshots, wat betekent dat de Shadow Warrior remake nu echt officieel is.

De teaser op zich zegt eigenlijk weinig, al hebben we wel het idee dat de beelden in-game zijn. We kunnen dus wel stellen dat het er grafisch erg wreed uit gaat zien. De afgehakte hoofden staan haast symbool voor de stijl van Shadow Warrior, dus wat dat betreft zitten we ook goed.

Voor de mensen die het vorige item niet gezien hebben en niet weten wat Shadow Warrior precies is: Shadow Warrior gaat over Lo Wang, die als bodyguard werkte voor Zilla Enterprises. Deze game kwam uit rond het einde van de jaren negentig en heeft een uitgebouwde engine van Duke Nukem 3D gebruikt als fundering. Hij is overigens ook ontwikkeld door de makers van Duke Nukem 3D: 3D Realms. Een aantal vernieuwingen voor games in het algemeen waren het feit dat je gebruik kon maken van inventory items, water was voor het eerst echt transparant, beklimbare ladders werden geïntroduceerd en je kon zelfs in een aantal wagens rijden.

Echt een succes is het nooit geweest. Het was extreem gewelddadig voor die tijd en de grappen over homoseksualiteit schoten bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Gelukkig zijn we deze tijden een stuk meer gewend en kunnen wij niet wachten op de satirische, grove shooter.

Shadow Warrior remake nu echt officieel

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch