Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Shadow Warrior komt terug!

Gamekings Redactie 10/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanochtend kwam Nino lyrisch op het kantoor, omdat hij een wel heel fijn nieuwtje had gevonden op het wereldwijde web: Shadow Warrior komt terug! De meest racistische, lauwe ninja sinds jaren heeft besloten uit de schaduwen te kruipen met zijn katana en een tig aantal ninjasterren.

Shadow Warrior, wat is dat? Shadow Warrior is een van de obscure diamantjes die het levenslicht zag in het einde van de jaren negentig. De engine van Duke Nukem 3D werd gebruikt als fundering en is tevens ontwikkeld door de makers van Duke Nukem: 3D Realms. Ergens was deze game zelfs revolutionair. Voor het eerst kon je gebruik maken van inventory items, was water werkelijk transparant, waren er ladders waarop je kon klimmen en kon je zelfs in een aantal wagens rijden.

De game is eigenlijk nooit een denderend succes geworden en dat is misschien niet geheel onbegrijpelijk. De game was extreem gewelddadig, veel seksuele grappen (weliswaar minder dan Duke Nukem) en maakte grappen over homoseksualiteit. Vooral het laatste schoot toentertijd in het verkeerde keelgat bij veel gamers. Maar over het algemeen was de game vooral grappig bedoeld, een satirische game had het moeten zijn.
Shadow Warrior gaat over Lo Wang, die als bodyguard werkte voor Zilla Enterprises.

Corruptie was de orde van de dag en de president van dit bedrijf wilde Japan veroveren door monsters vanuit ‘the dark side’ te gebruiken. Lo Wang besloot hierom zijn baan op te zeggen. De president wist dat hij de oorlog nooit kon winnen zonder de sterkste strijder. Dus stuurde hij de eerder genoemde monsters op Lo Wang af. Eigenlijk draaide het gewoon om brute actie en grappige one-liners.

Shadow Warrior komt terug

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch