Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Melle over Starbound

Gamekings Redactie 04/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In deze kersverse Gamekings Extra zijn we voor het gemak met Melle het balkon op geklommen. Met het prachtige uitzicht van Amsterdam op de achtergrond vertelt Melle jullie het één en ander over Starbound. Starbound is een indie-game waarin het hoofdpersonage van zijn thuisplaneet is gevlucht. Tijdens het vluchten stort hij op een totaal onbekende planeet neer. Je raadt het waarschijnlijk al: vanaf dat moment is het aan de speler om te zorgen dat hij overleeft op deze vreemde planeet. Hoe Melle dit ervaren heeft, hoor je in ‘Gamekings Extra: Melle over Starbound’.

De game bestaat voor een groot deel uit het verkennen van deze nieuwe wereld. Ook moet je vechten tegen bijzondere wezens, is het vinden van aparte wapens een handig idee en is het zorgen voor een goed onderkomen een vereiste. Dit onderkomen kun je net zoals in bijvoorbeeld Minecraft helemaal zelf bouwen: je kunt er voor kiezen om een simpel huisje te bouwen of een episch kasteel. Kortom, het is helemaal aan jou in Starbound. De game biedt ook een online optie, waarin je samen met vrienden planeten kunt gaan verkennen. Ben je benieuwd naar het prachtige uitzicht vanaf het balkon of wil je weten wat Melle zijn eerste ervaring met Starbound is? Kijk dan ‘Gamekings Extra: Melle over Starbound’.

Naast het feit dat je crasht op een onbekende planeet en daar moet overleven, is er weinig verhaal te vinden in Starbound. De game is zo opgebouwd dat de speler zijn eigen verhaal creëert. Zo zal de ene speler liever op avontuur gaan en de planeet verkennen en kiest de ander er juist voor om zich te vestigen op deze planeet, door bijvoorbeeld een huisje te bouwen en voedsel te gaan verbouwen op het land. Wat betreft het grafische aspect komt deze game redelijk overeen met Terraria, een andere een 2D-survival game voor de PC. Melle heeft Terraria enige tijd gespeeld en vergelijkt de game met Starbound. Wil je weten welke van de twee de betere is? Check dan ‘Gamekings Extra: Melle over Starbound’.

Gamekings Extra: Melle over Starbound

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch