Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: JJ is boos over stereotype’s in games

Karim Shehata 20/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ kwam vandaag even langs op de redactie. De zon schijnt vandaag, het is lekker warm buiten en de vogeltjes fluiten. Toch heeft JJ nog steeds de drift om lekker even z’n woede de vrije loop te laten. Hij vindt namelijk dat het allemaal anders kan met de stereotype personages in games. Wat hij hier precies van vindt, check je in ‘Gamekings Extra: JJ is boos over stereotype’s in games’.

Deze discussie is voornamelijk op gang gebracht door verschillende ontwikkelaars en critici die vinden dat er meer gender-bewuste personages in games moeten verschijnen. JJ vindt echter dat het met ieder stereotype wel wat subtieler gebracht mag worden. Grote, brede gespierde mannen zonder emoties die nu in games zitten en een Lara Croft die als meisje de boel bij elkaar kreunt en vrij weinig kleding draagt, zijn namelijk ook dingen waar JJ zich aan stoort. Hoe erg hij zich hier precies aan stoort, hoor je in ‘Gamekings Extra: JJ is boos over stereotype’s in games’.

JJ zit dus vol bovenop deze discussie in de game-industrie. De discussie ligt natuurlijk gevoelig, want iedereen zou geaccepteerd moeten worden als een personage in een game. JJ is er dan ook zeker niet op tegen dat er LBGT-personages in games verschijnen, maar hij is klaar met de verschijning van stereotype’s in games in het algemeen. Heeft hij gelijk? Of is het juist tof en tevens normaal om met bijvoorbeeld een paar opgepompte gasten de hele boel kapot te knallen? De mening van JJ hoor je in ieder geval in ‘Gamekings Extra: JJ is boos over stereotype’s in games’

Gamekings Extra: JJ is boos over stereotype's in games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch