Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: JJ en Melle discussiëren over Sony en Microsoft

Gamekings Redactie 04/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo op deze mooie lentedag zitten JJ en Melle lekker in de gamehoek. Zoiets begint met een leuk gesprek, maar liep daarna een beetje uit op bekvechten, of in ieder geval een verhitte discussie. JJ en Melle discussiëren over Sony en Microsoft en de verschillende filosofieën van beide partijen. Deze discussie leeft al een tijdje op de redactie natuurlijk, want het zijn ontzettend spannende tijden.

Volgens Melle is de filosofie van Microsoft inmiddels alweer drie jaar verouderd. JJ daarentegen begrijpt het vanuit het zakelijke oogpunt wel waar Microsoft mee bezig is. Dit is in principe wat Sony ook heeft geprobeerd met de PlayStation 2, maar is ze nooit echt gelukt. JJ vindt het juist een beetje een zwaktebod van Sony dat zij na de conferentie van Microsoft verkondigden dat Sony er juist voor de gamers is. Daarnaast zou Sony zichzelf al tijden geleden in de vingers hebben gesneden door enkel eigen software en hardware te gebruiken, in plaats van deze uit te besteden aan andere partijen, zoals ze met de PlayStation 4 wel gaan doen.

Het is nog even afwachten, maar Microsoft heeft beloofd om tijdens de E3 een groot aantal exclusieve titels te tonen voor de Xbox One. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan zou Microsoft eigenlijk een stapje voor hebben op Sony. Ze hebben beiden enigszins dezelfde hardware en straks ook een eigen lijn aan games. Maar Microsoft heeft daarnaast nog de extra’s zoals de televisiefunctie, skype, et cetera. Je zou kunnen stellen dat de gamer dan enkel hoeft af te vragen welke games ze graag willen spelen, of op welke console. Exclusiviteit lijkt langzaamaan uit te sterven en we zien steeds vaker dat er alleen timed-exclusive games komen.

Het komt erop neer dat dit een van de spannendste E3 edities gaat worden sinds tijden. Mocht een publisher niet met goede games komen, dan gaan ze waarschijnlijk voor de bijl, denkt JJ. Ook bij de consoles kan dit het geval zijn. De druk om te scoren is tegenwoordig groter dan ooit.

Als je op de hoogte wil blijven van deze E3, houd Gamekings.tv dan in de gaten. Elke dag verzorgen wij jou van de verste nieuwtjes en we zenden natuurlijk elke livestream uit met voor- en nabeschouwing.

JJ en Melle discussiëren over Sony en Microsoft

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch