Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Grootste aandeelhouder wil Sony opsplitsen

Gamekings Redactie 16/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is wat interessants gebeurt bij Sony. Sony ging eigenlijk al een tijdje niet erg goed en het ging allemaal niet erg gestroomlijnd bij dit miljardenbedrijf. Wat blijkt nu, de grootste aandeelhouder wil Sony opsplitsen. Deze aandeelhouder heet Daniel Loeb en is eigenaar van het hedgefonds bedrijf Third Point.

Nu zegt je dit allemaal misschien weinig, maar we zullen het proberen uit te leggen. Bedrijven kunnen aandelen verkopen op de beurs. Dit betekent dat mensen deze aandelen kunnen kopen, en daarmee een klein deel uitmaken van dit bedrijf. Daniel Loeb heeft een hedgefonds. Dit wil zeggen dat hij ontzettend agressief (in grote hoeveelheden) aandelen koopt bij bedrijven, om dit bedrijf gezonder te maken, gestroomlijnder, en dit daarna met een vette winst te verkopen. Hij heeft 6,5 procent van de aandelen van Sony gekocht. Dit klinkt misschien weinig, maar dit komt neer op 18,5 miljard dollar! Geen misselijk bedrag dachten we zo.

Daniel Loeb heeft bedacht dat Sony afscheid zou moeten nemen van de entertainment-tak van het bedrijf, denk aan muziek en video’s. Als Sony de aandelen van deze tak verkoopt, dan zouden ze volgens Daniel Loeb met de opbrengsten daarvan zich kunnen focussen op de elektronicadivisie. Wat betekent dat het bedrijf een strakkere focus zou hebben en daarmee gestroomlijnder te werk kan gaan. Het is ons overigens nog onbekend wat dit zou gaan betekenen voor de videogames, aangezien Sony heeft gezegd hierin geen interesse te hebben. We wachten het rustig af…

Grootste aandeelhouder wil Sony opsplitsen

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch