Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Feiten en gebeurtenissen van 30 juli

Gamekings Redactie 30/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag op de redactie kijken we terug naar het verleden met deze ‘Gamekings Extra: Feiten en gebeurtenissen van 30 juli’, maar eerst vallen we midden in een discussie over wat de beste Mel Gibson film is. David, zo muzikaal dat hij is, heeft daar een uitstekende jingle voor geschreven, waar vooral Dominique heel blij mee is. De meest obscure titels komen voorbij totdat we bij de kern van deze Gamekings Extra aankomen, namelijk welke historische gebeurtenissen er allemaal zijn gebeurd op deze dertigste dag in juli. Tenminste dat was de bedoeling. In plaats van er meteen in te duiken, krijgen we eerst nog een discussie over van welke markten Dennis wel en niet thuis is, en wat zijn mening over vis is.

Dan komen we toch aan bij de gebeurtenissen. Het begint al met een gebeurtenis in Siberië in 1908, waar Dennis ons verbaasd doet staan met zijn historische kennis. Dit ontaardt in een gesprek over de flora en fauna in Siberië, waardoor David een aantal nieuwe dingen leert. Dennis heeft ook nog een schokkende mededeling over een mogelijk einde van de mensheid. Waar zou hij op doelen?

Er zijn natuurlijk nog meer feitjes, waaronder iets over de Tweede Wereldoorlog. Ook daar weet onze geschiedenis-expert Dennis het een en ander over te melden ter lering en vermaak. Wat wel ten goede komt van het item, omdat de cameraman niet heel veel research gedaan heeft. Andere feitjes gaan onder andere over Mike Tyson en zijn leven en carrière, laten de Gamekings-redacteuren even zien dat ze niet heel veel van auto’s weten en de releases van een aantal zeer bekende boeken, waar Dominique minder mee heeft dan je zou denken. Daar bevestigt de cameraman nogmaals dat hij zijn research niet goed genoeg had gedaan en twee klassieke films door elkaar haalt.

Heeft 30 juli in de geschiedenis van de mensheid een belangrijke rol gespeeld of beleven we een compleet overbodige dag? Hoor het allemaal in ‘Gamekings Extra: Feiten en gebeurtenissen van 30 juli’!
Gamekings Extra: Feiten en gebeurtenissen van 30 juli

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch