Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Feiten en gebeurtenissen van 17 juli

Gamekings Redactie 17/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is donderdag 17 juli en daar staan we vandaag even bij stil. Het lijkt een doodnormale donderdag zoals iedere andere, maar als we de geschiedenis bestuderen is er enorm veel gebeurd op alle 17 juli’s. Zo overleed Billie Holiday op een 17 juli, werd David Hasselhof geboren en strandde ontdekker Willem Barentsz met schip en bemanning in 1569 op Novaya Zemlya, oftewel Nova Zembla. Kortom genoeg gebeurd op de 17 juli’s van het verleden. Kent de redactie ook al deze gebeurtenissen? Check ‘Gamekings Extra: Feiten en gebeurtenissen van 17 juli’.

We verrassen Dennis, David en Dominique met gebeurtenissen en feitjes van de 198e dag van het jaar (199 als we het over een schrikkeljaar hebben): 17 juli. Zo is 17 juli de dag van de Japanse zonnegodin Amaterasu en werd Nederland Europees kampioen honkbal op 17 juli in 2005. Normaal staan we hier misschien niet zo bij stil, maar vandaag doen we dat wel en dus kan deze Gamekings Extra in het rijtje historische gebeurtenissen en feitjes op 17 juli. Zo ga je van een doodnormale donderdag naar een dag waarin we Gamekings geschiedenis schrijven. De mannen zijn enthousiast om de zeventiende dag van juli in te duiken en daarbij steken ze ook nog wat op van de mini-geschiedenisles. De zeventiende dag van juli is niet altijd een vrolijke dag in het verleden, want op deze dag in 1942 arriveert het eerste transport met Nederlandse joden in Auschwitz en overleed in 1959 Amerikaanse zangeres Billie Holiday. Naast alle 17 juli’s die we liever willen vergeten, zijn er toch meer goed dan slecht.

Dennis, David en Dominique halen herinneringen naar boven en voeren discussies over muziek en sport. Helaas hebben we wetenschap even achterwege gelaten, maar misschien toch leuk om te weten dat de oudste menselijke schedel in Tanzania op, jawel hoor, 17 juli 1959 gevonden werd. Wil jij weten wat 17 juli in de historie van de mens allemaal heeft betekend? Check dan met welke 17 juli gebeurtenissen we David, Dennis en Dominique verrassen in deze ‘Gamekings Extra: Feiten en gebeurtenissen van 17 juli’.
20140717_GKExtra.splash01

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch