Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Dennis en Dominique over Phil Spencer

Karim Shehata 01/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste dag van maart was een grote dag voor Microsoft, want Phil Spencer is gisteren benoemd tot de nieuwe baas van de Xbox-divisie. Hierdoor neemt hij niet alleen de verantwoordelijkheid op zich van de Xbox- en Xbox Live-teams, maar ook voor die van onder meer Xbox Video en Xbox Music. Daarnaast werd meteen bekendgemaakt dat Microsoft Studios nu ook onder de Xbox-noemer valt, waardoor Phil Spencer dus een aardige kluif heeft om leiding aan te geven. Of dit goed gaat uitpakken voor zowel Phil Spencer als Microsoft, hoor je van Dennis en Dominique in ‘Gamekings Extra: Dennis en Dominique over Phil Spencer’.

Dominique wordt overigens praktisch overvallen met dit item, want hij kwam net binnenlopen op deze dinsdag. Gelijk mocht hij even zijn mening ventileren, want Dennis riep hem erbij om te bespreken wat Phil Spencer nu allemaal kan betekenen voor het bedrijf. De meningen van Dennis en Dominique hoor je natuurlijk in deze Gamekings Extra, maar duidelijk is wel dat de nieuwe Xbox-baas een echte games-man is. Zijn voorganger, genaamd Don Mattrick, was een man die juist erg voor Kinect en het bekijken van bijvoorbeeld films op je Xbox was. Zijn overstap naar Zynga onderstreept de casual intenties die Mattrick met de naam Xbox had, terwijl Phil Spencer juist volledig in de games zit.

Toch moet ook Phil Spencer bewijzen of hij het allemaal aan gaat kunnen. Het is natuurlijk leuk en aardig dat hij de focus heel erg op het gamen legt, maar de man moet ook beschikken over leiderschapscapaciteiten. Het is de laatste tijd namelijk niet altijd even rustig geweest bij Microsoft, maar onder de nieuwe CEO Satya Nadella vinden er dus redelijk wat hervormingen plaats. Dit zorgt onder meer voor de promotie van Phil Spencer. Of Dennis en Dominique dit een goede zaak vinden voor het grootse Amerikaanse bedrijf, check je in ‘Gamekings Extra: Dennis en Dominique over Phil Spencer’.

Gamekings Extra: Dennis en Dominique over Phil Spencer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch