Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: De redactie over het Europese downloadverbod

Gamekings Redactie 14/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuwe week met nieuwe items: we trappen het af met een kersverse, maar iets wat depressieve Gamekings Extra. De mannen op de redactie hebben namelijk een hardnekkige mening over het downloadverbod. Toch is de redactie niet tegen het betalen van goede content, maar dan moet het wel goed worden aangeboden. Op dit moment is het alleen maar een verbod, zonder een goed alternatief. Gaan wij hier nu dezelfde situaties krijgen als in Amerika omtrent downloaden? Gaan hier ook mensen worden aangeklaagd voor absurde bedragen? Of gaat er helemaal niks veranderen? Je hoort het in ‘Gamekings Extra: De redactie over het Europese downloadverbod’.

Het is natuurlijk niet vreemd dat downloaden in Europa nu echt verboden is. Het zat er al lange tijd aan te komen en het is technisch gezien ook gewoon diefstal. Als je echter heel graag content wil zien die alleen op een extreem moeilijke of dure manier te zien is, heb je bijna geen andere mogelijkheid. De mannen op de redactie keuren het natuurlijk niet goed, maar zolang er dus geen goede middenweg of alternatief is, kan het soms gewoon niet anders.

Organisaties zoals stichting B.R.E.I.N zijn erop gebrand om dit soort wetten te handhaven, maar gaat ze dat lukken? Downloaden gebeurt massaal en de Nederlandse bevolking is er daarnaast ook heel goed in geworden. De vraag is dan ook of de wet bij kan blijven bij de mens. Mensen vinden steeds nieuwere manieren om te downloaden en regels en blokkades te omzeilen. Dat zal in dit geval dan ook waarschijnlijk niet anders zijn.

Het nieuwe Europese downloadverbod is in strijd met de Nederlandse wetgeving, maar de nieuwe wet is dus aangenomen. Morgen gaan Steven en Vasco het er nog veel meer en vooral uitgebreider over hebben in een nieuwe Techkings. Voor nu heb je alvast ‘Gamekings Extra: De redactie over het Europese downloadverbod’.

Gamekings Extra: De redactie over het Europese downloadverbod

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch