Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: De redactie heeft een baard-dilemma

Gamekings Redactie 17/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag hebben we een baard van een Gamekings Extra voor je, met ‘geen wanghaar’ Dominique, ‘baby-baard’ Jelle en ‘biker’ David. Zij gaan het hebben over een nieuwsbericht uit Australië, waaruit blijkt dat mannen met baarden minder aantrekkingskracht hebben als meer mannen hun baard laten staan. Nu is het algemeen bekend dat de Gamekings redactie goed bebaard is en daarom zal dit bericht misschien niet zo goed in de smaak vallen. Ben jij benieuwd wat onze drie baard-experts vinden van dit bericht? Kijk dan snel deze ‘Gamekings Extra: De redactie heeft een baard-dilemma’.

Er is dus uit een onderzoek van de University of South Wales, Australië gebleken dat de baardhype over is. Dit komt doordat zoveel mannen nu een baard hebben, dat het juist té hip is. In het onderzoek lieten de onderzoekers 1453 vrouwen en 213 mannen een serie pasfoto’s zien van mannen met of zonder baard. Sommige testpersonen kregen voornamelijk meer mannen met baarden te zien en andere juist meer zonder baarden. Hieruit bleek dat hoe meer baarden mensen voor zich kregen, hoe minder aantrekkelijk zij het vonden. Andersom bleek het overigens ook te werken. Dit alles is een evolutionair effect, genaamd negatieve frequentie-afhankelijke selectie. Dat is een hele mond vol, maar het betekent in andere woorden dat het de schuld is van evolutie dat de baard niet meer begeerd wordt door de vrouw. Hoe reageert de Gamekings redactie op dit schokkende nieuws? Moeten alle baarden er nu af? Of zijn Jelle, David en Dominique niet zo trendgevoelig?

Niet alleen de Gamekings redactie is de baard gunstig gezind, ook een hoop beroemdheden zoals Ben Affleck en George Clooney hebben tegenwoordig een baard. Zelfs politici, zoals Ronald Plasterk, durven tegenwoordig een baard te rocken. Het klinkt zo in ieder geval wel als een echt trend-ding. Check in ieder geval in deze Gamekings Extra hoe de redactie dit baard-dilemma onder ogen ziet.

Gamekings Extra met vandaag, baarden.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch