Menu Premium

Gaat Star Wars: The Old Republic de free-to-play kant op?

Gamekings Redactie 15/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Star Wars: The Old Republic helaas niet het MMO-succesverhaal is geworden dat BioWare had willen zien is niks nieuws. Er gaan dan ook al langer geruchten rond dat de game vroeger of later free-to-play gaat worden. The Old Republic lead designer, Emmanuel Lusinchi, heeft bekend gemaakt dat BioWare inderdaad aan het kijken is naar de free-to-play optie.

“De MMO-markt is erg dynamisch en wij moeten dat ook zijn,” meldde Emmanuel. BioWare is zorgvuldig aan het kijken naar concurrentie binnen dit veld. “Tenzij mensen blij zijn met wat ze hebben, eisen ze constant updates, nieuwe modes en nieuwe situaties. Dus onderzoeken we free-to-play (mogelijkheden). Ik kan hier nog niet veel over vertellen, maar we moeten flexibel zijn en ons aanpassen aan wat er gaande is.”

The Old Republic is vanaf juli al voor nada te spelen tot level 15. Of BioWare van plan is de hele game voor niks te maken, dan wel het level omhoog te gooien is nog niet duidelijk. De ontwikkelaar is op zoek naar welke keuzes het beste bij de game passen en natuurlijk ook goed voor het bedrijf zelf zijn.

“Als er geen goede free-to-play titels zouden zijn hadden we geen problemen, maar er bestaan zeker kwalitatieve games binnen deze markt dus concurrentie zorgt natuurlijk voor een impact op je plan van aanpak,” aldus Emmanuel.

Wel en beetje zuur voor gamers die de sci-fi titel voor de volle mep gekocht hebben. Of deze verandering gaat zorgen voor een succesboost blijft sowieso afwachten. Wat denk jij eigenlijk, is free-to-play voor BioWare een slechte keuze of zit er wel wat in?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch