Menu Premium

Frontier Developments klaagt Atari aan over onbetaald auteursrecht

Karen Koch 03/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor het drama-uurtje in de wereld van games, want Frontier Developments klaagt Atari aan over onbetaald auteursrecht. Maar liefst 2.2 miljoen dollar aan onbetaalde auteursrechten, om precies te zijn. Een behoorlijk bedrag, en waarover eigenlijk precies?

Frontier Developments heeft voor Atari een hele hoop development gedaan. Zo hebben ze onder andere aan Roller Coaster Tycoon 3 gewerkt. Op dit moment staan ze echter het meest bekend om de game Planet Coaster.

Het kernwoord van dit conflict tussen Atari en Frontier Developments is “wantrouwen”. Jazeker, Frontier Developments geeft namelijk aan dat zij vermoeden dat de sales van Atari een stuk hoger liggen dan wordt gerapporteerd. Dit betekent dat zij dus op verkopen van games als Roller Coaster Tycoon 3 een stuk minder geld krijgen. Ook geven ze aan dat Atari de controle van hun verkoopgegevens aan het uitstellen is. Ietwat opmerkelijk, maar niet meteen reden om fraude te roepen. Of wel?

Frontier Developments zelf geeft toe dat ze nu officieel zijn begonnen met een klacht tegen Atari rondkrijgen. Hiervoor hebben ze geprobeerd om het “zonder gerechtelijke acties” te volbrengen, maar dit is dus helaas niet gelukt. Veel meer kan Frontier Developments er niet over kwijt, omdat dit een lopende zaak betreft.

Laten we hopen dat deze issue snel is opgelost en dat beide partijen verder kunnen gaan met wat ze eigenlijk doen: entertainment maken voor ons! Wat denken jullie van de beschuldigingen die Frontier Developments richting Atari heeft geuit?

Bron: TMZ

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch