Menu Premium
Loading...

[UPDATE] Forza Motorsport 6: Apex officieel aangekondigd voor PC

Jeroen Wiersma 01/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: Forza Motorsport 6: Apex is officieel aangekondigd door Microsoft. Dit gebeurde vorige week tijdens een persevenement in San Fransisco, waar het embargo vanmiddag van is komen te verlopen. Deze free-to-play editie van Forza Motorsport 6 komt naar Windows 10 en moet volgens Microsoft “de weg vrijmaken voor toekomstige Forza-ervaringen op de PC”.

Gezien het hier om een free-to-play variant gaat, zit natuurlijk niet alle content van de Xbox-versie in de game. Echter kun je wel voor het eerst in 4K tegen elkaar racen en is er natuurlijk ondersteuning voor DirectX 12. Ook is er nieuw systeem waarmee je je objectives en scores bijhoudt, waardoor ieder evenement volgens Microsoft oneindig opnieuw speelbaar is en leuk blijft. Daarnaast komen ook features als Drivatar en Forzavista naar de PC.

Forza Motorsport 6: Apex komt in de lente uit voor Windows 10. Ga jij op de PC checken wat Forza 6 in huis heeft?

Bron: Xbox

Origineel bericht:

Als we een uitgelekt rapport van een Microsoft-evenement in San Fransisco, welke vorige week plaatsvond, mogen geloven, hebben we voortaan geen Xbox One meer nodig om het gaspedaal tot de bodem in te drukken in Microsoft’s bekendste racegame-serie. Jawel, Forza Motorsport komt mogelijk naar de PC!

Microsoft probeert zijn positie op de PC hiermee te versterken, en gelooft zo beter de concurrentie aan te kunnen gaan met onder andere Valve’s Steam. Dat Quantum Break op de PC uit gaat komen is ook een stap in deze strategie. De volgende Forza is op dit moment nog in ontwikkeling bij Turn 10 Studios, en wordt verwacht later dit jaar nog te verschijnen. Nog even geduld hebben, zou je denken, maar dat is niet helemaal waar. Om je vast lekker te maken komt er in de lente al een iets uitgeklede, maar wel gratis te spelen, versie van Forza Motorsport 6 beschikbaar op de PC, met de titel Forza Motorsport 6: Apex.

Het embargo op het betreffende rapport verloopt vanmiddag. Dan zullen we weten of Forza definitief het licht gaat zien op de PC. Mogelijk wordt er dan ook meer bekend over de volgende DLC voor Forza Motorsport 6. Wat vind jij van deze strategie van Microsoft?

Bron: Eurogamer

Forza Motorsport 6: Apex officieel aangekondigd voor PC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch