Menu Premium

Forza Motorsport 5 is niet alleen voor hardcore gamers

Gamekings Redactie 14/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Forza Motorsport 5 is de game die het racegenre gaat vertegenwoordigen tijdens de lancering van de Xbox One. Al jaren strijden mensen op het online racetoneel om de eerste te worden en de mooiste auto’s te kopen. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat je als beginner tussen zeer ervaren racers terecht komt. Forza Motorsport 5 is niet alleen voor de hardcore gamers volgens Turn 10. Zal dit dan betekenen dat je als groentje toch een kans maakt tussen de echt grote racemonsters die er soms rondrijden?

Een van de grote bazen bij Turn 10, Dan Greenawalt, laat weten dat de game zo in elkaar is gezet dat zowel ervaren als nieuwe spelers zich helemaal thuis voelen in Forza Motorsport 5. Ondanks dat de game zo in elkaar steekt dat het in de buurt komt van een simulator, is het evengoed mogelijk de opties zo aan te passen dat het allemaal een stuk gemakkelijker wordt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een automatische rem in te schakelen en een lijn over de baan te laten lopen, zodat je precies weet op welk moment je moet sturen en remmen. Natuurlijk zijn dit elementen die ondertussen al in verschillende racegames zijn geïntegreerd, maar desondanks zorgt het er wel voor dat elk type speler zich in de game thuis voelt, aldus Greenawalt. Tijdens de onlineraces wordt er, wanneer gewenst, een tegenstander gezocht die qua ervaring en racestijl bij je past. Zo zal je niet tegen een of andere racekoning komen te staan.

De Forza-serie is al tijden een goede en toonaangevende gamereeks, maar kampte met het probleem dat het voor sommige mensen te moeilijk was. Dan Greenawalt heeft aangegeven dat Forza Motorsport 5 goed is uitgebalanceerd. Of dat echt zo is, moet natuurlijk blijken zodra de game uit is. Aangezien Forza Motorsport 5 exclusief voor de Xbox One uit gaat komen, zullen wij nog even moeten wachten op deze titel. Aan de andere kant van de oceaan kunnen ze vanaf 22 november in ieder geval aan de slag.

Forza Motorsport 5 is niet alleen voor hardcore gamers

Forza Motorsport 5 is niet alleen voor hardcore gamers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch