Menu Premium

Forza Motorsport 5 gebruikt de volledige Xbox One-capaciteit

Gamekings Redactie 27/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Elke keer dat we toe zijn aan een nieuwe generatie consoles, zoals nu ook het geval is, moeten de eerste games die ervoor uitkomen laten zien waar de verse hardware toe in staat is. Vooral op grafisch vlak moet de stap duidelijk zichtbaar zijn en Forza Motorsport 5 is zo’n titel die laat zien wat we kunnen verwachten. Forza Motorsport 5 gebruikt de volledige Xbox One-capaciteit volgens Turn 10 Studios’ Dan Greenawalt. Betekent dit dat ‘t dak al bereikt is?

In een interview dat Greenawalt gaf tijdens de Eurogamer Expo 2013 vertelde hij dat Forza Motorsport 5 de gehele capaciteit van de Xbox One gebruikt. Dat wil zeggen dat ze compleet eruit halen wat erin zit. “Omdat we onze games af wilden hebben wanneer de Xbox One in de winkels komt te liggen, heeft het een goede samenwerking nodig tussen onze teams en de teams van Microsoft. We testen het OS en de architectuur van de Xbox One elke dag, waardoor het een geweldige samenwerking is. Het is grappig dat ik vaak de vraag krijg of we volledig gebruiken maken van de hardware. De waarheid is: je maakt altijd volledig gebruik van de hardware. Het is alleen de vraag of je dat efficiënt doet”, aldus Greenawalt.

Het dak is dus nog niet bereikt, als we Greenawalt moet geloven. Volgens hem is het een kwestie van leren efficiënter met de hardware om te gaan, waardoor er nog meer uitgeperst kan worden dan er nu gebeurt. Eén ding is zeker: als hij vertelt dat Forza Motorsport 5 nu al de volledige Xbox One-capaciteit gebruikt, moet het wel een epische game worden. Zoals eerder al genoemd, komt de game tegelijk uit met de Xbox One en daar moeten we in Nederland nog even op wachten tot een nog onbekende datum.

Forza Motorsport 5 gebruikt de volledige Xbox One-capaciteit

Forza Motorsport 5 gebruikt de volledige Xbox One-capaciteit

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch