Menu Premium

Forza 5 is meer dan een standaard launch-titel volgens Turn 10 Studios

Gamekings Redactie 16/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ergens in 2014 komt de Xbox One dan ook eindelijk naar Nederland en dan kan iedereen los gaan met de nieuwe console van Microsoft. Welke launch-titel moet je dan kiezen? Forza 5 is meer dan een standaard launch-titel volgens Turn 10 Studios. Als we Turn 10’s Dan Greenawalt moeten geloven, is Forza niet als vele andere launch-titels enkel een ‘graphics show’, maar is het meer dan dat.

Vaak zijn er bij het uitkomen van een nieuwe console race-games als launch-titel. Dan Greenawalt zegt daar het volgende over: “Een race-game kun je zelfs bij via een Happy Meal aanprijzen, het mooiste is nog dat deze games vaak mooie graphics hebben en een goede engine.” In een interview met OXM gaf Greenawalt aan waarom deze launch-titel anders is dan anders. Allereerst is Forza 5 het meest ambitieuze is wat Microsoft Game Studios ooit heeft gedaan. Ze hebben keihard gewerkt om een zo goed mogelijk product neer te zetten Verder zegt hij nog dat Forza 5 geen haastig ontwikkelde game is, om de launch-datum van de Xbox One te halen. Daarnaast ziet hij Forza 5 ook niet als een tussendoortje, terwijl je wacht op grote games. “Je ziet niet vaak een game zoals Forza 5 gelijk uitkomen, de grotere vissen met innovatie verwacht je pas later”, aldus Greenawalt. “Forza 5 is een uitzondering op de regel.”

Veel race-game-fanaten eisen innovatie op alle vlakken bij een nieuwe race-titel. Veel launch-titels zijn fantastisch, maar zijn vooral grafische heel mooi. Volgens Dan Greenawald is dit Forza 5, groots en zeker met innovaties! Of dit een verkooppraatje is of dat hij gelijk gaat krijgen, moeten we nog maar zien. Het lijkt er nu op dat Forza 5 wel degelijk een toffe titel gaat worden, dus hij krijgt op het moment het voordeel van de twijfel!

Forza 5 is natuurlijk een Xbox One-exclusive, dus het duurt nog even voordat we met de titel aan de slag kunnen. Daarvoor moeten we wachten tot het moment dat de Xbox One hier uitkomt.

Forza 5 is meer dan een standaard launch-titel volgens Turn 10 Studios

Forza 5 is meer dan een standaard launch-titel volgens Turn 10 Studios

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch