Menu Premium

Football Manager 2014 is aangekondigd

Karim Shehata 14/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel het niet de franchise is die ieder jaar de grootste hype met zich mee brengt, is het toch ook dit jaar tijd voor een nieuwe Football Manager. De game, die zich voornamelijk richt op het trainersvak die de voetbalindustrie met zich mee brengt, wordt ieder jaar steeds uitgebreider en realistischer. Ook dit jaar hebben ontwikkelaar Sports Interactive en uitgever SEGA niet stil gezeten, want Football Manager 2014 is aangekondigd.

SEGA kon het bij de aankondiging van de game niet laten om meteen maar wat details over de nieuwste telg in de Football Manager-franchise los te laten. Zo kunnen mensen die altijd al op Linux aan de gang wilden gaan met de simulatie een gat in de lucht springen, want de Linux-versie lanceert gelijktijdig met de Mac- en Windows-versie van de game. Ook steekt het bedrijf, vooral bekend van games zoals Sonic, nog wat veren in eigen reet, door te melden dat Football Manager 2014 de beste en meest realistische simulatie van een voetbalmanagement-game ooit is.

Verder bevat de game volgens SEGA meer dan duizend verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, waardoor enkele dingen op de schop zijn gegaan. Zo is onder andere de 3D-wedstrijdengine sterk verbeterd, een engine waar altijd veel kritiek op is geweest onder de Football Manager-fanaten. Wedstrijden zijn volgens SEGA nu veel aangenamer om te bekijken, omdat onder andere de animaties en de AI op een positieve manier op de schop gingen. Daarnaast zijn er nu onder andere tal van nieuwe mogelijkheden om je tactiek aan te passen, zijn transfers realistischer geworden en is de interactie tussen jou (de manager), de spelers en technische staf nog complexer geworden. Daarnaast is ook het nieuwssysteem verbeterd, waardoor je volgens de uitgever bepaalde zaken meteen kunt afhandelen, zonder dat je volledig uit de game gezogen wordt.

Natuurlijk is dit nog niet alles, waardoor alle Football Manager-fans onder ons waarschijnlijk hun geluk niet op kunnen. SEGA en Sports Interactive doen vanaf nu iedere vrijdag een zogeheten ‘recap’ over de nieuwste features van de game op de officiële website, en daarnaast zullen wij bij Gamekings de ontwikkelingen, zoals je van ons gewend bent, nauwlettend in de gaten blijven houden. Een exacte releasedatum is nog niet vrijgegeven door SEGA; voorlopig moeten we het doen met het nieuws dat we in ieder geval met de game aan de slag kunnen voordat de Kerstman in Nederland is neergestreken.

Football Manager 2014 is aangekondigd

Football Manager 2014 is aangekondigd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch