Menu Premium
Loading...

Final Fantasy 5 verschijnt deze maand op PC

Mark Hoogland 10/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je zou er een beetje van in de war kunnen raken, al dat recente nieuws rondom verschillende delen uit de Final Fantasy-reeks. De afgelopen maand verscheen het zevende deel voor iOS, kregen we screenshots van het vijftiende te zien en werd bekend dat de Agito-service eind november wordt stopgezet. En vandaag is daar opeens het nieuws dat deeltje vijf nog deze maand uitkomt op de PC, om precies te zijn op 24 september.

Er is een kans dat de oorspronkelijke Final Fantasy 5 ouder is dan jijzelf; de klassieke RPG werd in 1992 uitgebracht door het Japanse Square (tegenwoordig Square Enix). Aanvankelijk kwam de game alleen op de Super NES, om later nog geport te worden naar de PlayStation en Game Boy Advance. Over twee weken, ruim twee decennia later, komt de game dan eindelijk – in een grondig opgepoetste versie – via Steam uit op de PC. De hopeloos gedateerde nineties-graphics zijn uiteraard ook onder handen genomen, te weten door veteraan Kazuko Shibuya, sinds 1986 een trouwe graphic designer bij Square.

Goed, we kunnen nu uitgebreid uit de doeken doen hoe Final Fantasy 5 er op de PC komt uit te zien, maar beter check je gewoon de announcement-trailer die Square Enix zojuist heeft uitgedaan. En laat ons na het bekijken van de beelden gerust weten of jij het warm krijgt van deze game!

Bron: Gematsu

Nieuws_20150910_FinalFantasy5verschijntdezemaandopPCt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch